Usmjerenost na...

Rješenja za ljepotu osjetljive kože: mit ili stvarnost?

Img_Rješenja za ljepotu osjetljive kože: mit ili stvarnost?

Šminka i osjetljiva koža ne slažu se uvijek dobro. Mala pogreška u izboru proizvoda i koža odmah uzvraća: crvenilo, nadražaj, alergijske reakcije itd. Za izbjegavanje neugode zbog nadraženosti kože ponekad se moramo pomiriti s prilično bljedunjavim tenom tijekom cijele godine. Takve se reakcije zapravo mogu izbjeći. Postoje rješenja za njegu lica i ljepotu, posebno prikladna za potrebe osjetljive kože.

Simptomi

Osjetljiva koža i šminka, odnos ljubavi i mržnje

Osjetljiva koža nije tip kože. To je svojstvo koje može pogoditi sve tipove kože. Bilo da je atopična, suha, normalna, mješovita, masna ili sklona aknama, osjetljiva je koža vrlo ranjiva. Zbog toga je često oštećuju utjecaji koje „obična" koža najčešće dobro podnosi. Osjetljiva koža može reagirati na razne načine − zatezanjem, nadraženošću, peckanjem, svrbežom, crvenilom, diskoloracijom, manjim mrljama itd. U takvim uvjetima nanošenje šminke ubrzo postane riskantnim, a mnoge žene često od njega i odustanu.

Uzroci

Pogrešan izbor šminke

Osjetljiva koža naročito je zahtjevna i ne podnosi uvijek uobičajene proizvode za šminkanje koji se prodaju u prodavaonicama kozmetike. Budući da je barijera kože ranjivija, takva šminka često na kraju ošteti kožu umjesto da je zaštiti.

Tretmani

Krilatica za ljepotu osjetljive kože: šminka = njega

U procesu ponovnog otkrivanja užitaka šminkanja na siguran način, osjetljiva koža može pronaći sreću: hipoalergene, nekomedogene formule koje sadrže pažljivo birane sastojke laganih tekstura, a osiguravaju i zaštitu od sunca i dugotrajnu hidrataciju, pružajući koži istovremeno lijep proziran sjaj za svjež i prirodan ten.
Novi proizvod koji posjeduje sve te karakteristike i koji zadovoljava potrebe čak i najosjetljivije kože jest Hydreane BB, prva BB krema tvrtke La Roche-Posay (koja se može kupiti u ljekarnama).

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci