3 pitanja za stručnjaka

Rješenje protiv starenja posebno prilagođeno potrebama osjetljive kože

Img_Rješenje protiv starenja posebno prilagođeno potrebama osjetljive kože

Fine linije, bore, gubitak čvrstoće ... Osim ovih tradicionalnih znakova starenja, osjetljiva je koža također sklona crvenilu koje obilježava lice. Danas jedna od dvije žene kaže da ima osjetljivu kožu. Stoga im treba ponuditi rješenja za njihove probleme vezane uz starenje.

Zašto se kaže da osjetljiva koža stari brže od obične kože?

Gubitak ujednačenosti tena glavni je problem povezan sa starenjem osjetljive kože

Ubrzano starenje kože uzrokovano je  „mikroupalnim" stresom koji je učestaliji kod osjetljive kože. Iako je neprimjetan, važan je uzročnik pojave bora i gubitka čvrstoće jer doprinosi slabljenju vlakana koja čine dermis. Osim toga, nedavno je istraživanje pokazalo da je, bez obzira na dob, osjetljiva koža sklonija crvenilu od normalne kože. S vremenom to crvenilo naglašava prirodni gubitak ujednačenosti tena koji se nadovezuje na bore i gubitak čvrstoće.

Vitamin C/retinol: Koje su razlike između tih dvaju djelatnih sastojaka protiv starenja?

Dva referentna djelatna sastojka koja djeluju u sinergiji

Vitamin C i retinol dva su referentna djelatna sastojka koja se koriste u dermatologiji zbog njihova učinka protiv starenja. Retinol je pokazao svoj neosporiv učinak na starenje. Ima odlično površinsko djelovanje: tekstura kože postaje finija, nepravilnosti blijede, a bore se izglađuju. Jednako čarobno djeluje i dubinski: stanice se obnavljaju, a proizvodnja kolagena i elastina se povećava. Vitamin C je pak snažan antioksidant s prokolagenskim učinkom i svojstvom jačanja krvnih žila. Njegova prednost? Popunjava bore, zateže kožu i ujednačava ten.

Je li moguće kombinirati djelovanje nekoliko djelatnih sastojaka protiv starenja ako imate osjetljivu kožu?

Prvenstveno je važno ciljati na učinkovitost i misliti na svoju osjetljivu kožu

Kao i kod svih tipova kože, dobro je kombinirati djelovanje različitih djelatnih sastojaka za postizanje optimalnih rezultata. No ako imate osjetljivu kožu, važno je koristiti formule skrojene prema njezinim potrebama. S Redermicom osjetljiva koža napokon može uživati u svim prednostima potpune rutine za pojačano korektivno djelovanje protiv svih znakova starenja. Redermic [R] ispravlja kliničke znakove starenja poput dubokih bora, preuranjene pojave mrlja od starenja, deblje kože i nepravilne teksture kože. Redermic [C] također pojačano djeluje na bore, gubitak čvrstoće i ujednačenosti.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci