#SaveYourSkin


Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Pregledajte se, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu provjere kože

Da li u povezanim uređajima leži budućnost zaštite od sunca?Otkrijte prvu UV naljepnicu koja je povezana s Vašim pametnim uređajem.
Vrlo tanka, vodootporna i prilagođena osjetljivoj koži, povezana je s aplikacijom MY UV PATCH kako bi Vam pružila korisne savjete dok ste izloženi suncu.

v-uv_pacth.jpg

Što je MY UV PATCH?

Naljepnica La Roche- Posay MY UV PATCH prvi je rastezljivi, vrlo tanki, nosivi senzor za kožu koji mjeri UV zračenje kojemu ste izloženi, pomoću posebne tehnologije. MY UV PATCH je povezan s istoimenom mobilnom aplikacijom, koja na osnovu izmjerenog UV zračenja šalje poruke u vezi s Vašim ponašanjem i dnevnom količinom sunčevog zračenja kojem ste izloženi. MY UV PATCH povezan je s mobilnom aplikacijom i informira Vas o količini UV zračenja koju prima Vaša koža. Pored toga, aplikacija Vam pruža savjete o sigurnom ponašanju na suncu.

Koje su prednosti MY UV PATCH naljepnice?

MY UV PATCH je nova tehnologija na tržištu koja Vam pruža informacije o tome koliko ste izloženi suncu i pomaže da se bolje zaštitite kako biste bili bezbrižni. Pretjerana izloženost UV zračenju može  utjecati na pigmentaciju kože ili  uzrokovati fotostarenje, pa čak i karcinom kože. Prema Fondaciji za karcinom kože, 90% slučajeva karcinoma kože koji nisu melanom povezani su s ultraljubičastim zračenjem koje emitira sunce, a više od 90% vidljivih promjena, koje obično pripisujemo starenju kože, posljedica su utjecaja sunca.

Kako izgleda naljepnica?

MY UV PATCH tanka je naljepnica (debljine ljudske vlasi), rastezljiva je i propušta zrak. Ima površinu od oko 6,5 četvornih centimetara i debljinu od 100 mikrometara. Naljepnica je u obliku srca koje je ispunjeno kvadratićima različitih nijansi plave i bijele, koji sadrže fotoosjetljivu boju.

Koje su karakteristike naljepnice MY UV PATCH?

MY UV PATCH je prva elektronska naljepnica s bojom koja oksidira pod utjecajem svjetlosti. Aplikacija MY UV PATCH skenira i analizira naljepnicu, što predstavlja potpuno nov način preciznog mjerenja UV zračenja. Naljepnica je rastezljiva, što znači da ima slična mehanička svojstva kao i koža pa se može savijati i rastezati zajedno s kožom.

Za razliku od većine nosivih UV naljepnica dostupnih na tržištu koje pružaju kvalitativne vizualne podatke, MY UV PATCH pruža kvantitativne podatke za procjenu količine UV zračenja kojoj ste izloženi. Po prvi put, MY UV PATCH procjenjuje nijansu kože i postojeću zaštitu od sunca kako bi precizno izmjerila individualni rizik od UV zračenja. Aplikacija MY UV PATCH će vam pružiti više informacija o tome koliko ste izloženi UV zračenju.

Kako funkcionira naljepnica?

Kada je fotoosjetljiva boja na naljepnici izložena UV zracima, ona se mijenja. Aplikacija mjeri promjenu boje i izračunava dozu UV zračenja, pri čemu uzima u obzir Vašu jedinstvenu nijansu tena i daje Vam jedinstvene i personalizirane informacije o količini UV zračenja kojem ste izloženi. Aplikacija MY UV PATCH potiče ljude da se odgovorno ponašaju na suncu.

Da li je potrebno ručno skenirati naljepnicu?

Da. Kako bi cijeli proces bio jednostavniji, aplikacija koristi tehnologiju koja omogućava automatsko skeniranje pri detektiranju oblika srca.

Koliko dana možemo nositi naljepnicu?

Da biste postigli najbolje rezultate, preporučujemo da koristite naljepnicu do 3 dana.

Na kojem dijelu tijela trebamo nositi naljepnicu?

Naljepnicu možete nositi na bilo kojem dijelu kože. Da biste dobili najpreciznije podatke, preporučuje se da nosite ovaj vodootporni senzor na nadlanici do 3 dana.

Da li je moguće nanijeti zaštitu od sunca na naljepnicu?

Da, zaštitu od sunca treba nanijeti na kožu prije izlaganja suncu, te se može nanijeti i na naljepnicu. Tako će naljepnica precizno mjeriti količinu UV zračenja kojemu je izložena koža sa zaštitom od sunca. Važno je da prije nego izađete na sunce, skenirate naljepnicu i aplikacija će Vam objasniti koji proizvod za zaštitu od sunca Vam je potreban te kada ga trebate ponovo  nanijeti. Naljepnica treba  poslužiti kao instrument koji se jednostavno koristi i ima edukativni karakter.

Mogu li se baviti sportom dok nosim naljepnicu?

Da. Djelovanje naljepnice traje i tijekom vašeg bavljenja sportom, uključujući trčanje, plivanje ili druge aktivnosti.

Da li MY UV PATCH uzima u obzir lokaciju i doba dana?

Da. Kada aplikacija skenira naljepnicu, ona uzima u obzir i lokaciju na kojoj se nalazite te doba dana.

Da li nas aplikacija upozorava kada trebamo ponovno  nanijeti zaštitu od sunca i daje preporuke u vezi s proizvodima?

Da. Aplikacija je dizajnirana tako da Vam pruža informacije o tome koliko ste izloženi UV zračenju i daje savjete koji Vas trebaju potaknuti da se odgovorno ponašate na suncu.

Da li aplikacija može mjeriti UV zračenje na drugim dijelovima tijela osim kože, na primjer, na kosi?

Ne.

Da li aplikacija fizički očitava podatke sa kože?

Ona mjeri količinu UV zračenja koja dospije do kože, a kako je naljepnica vrlo tanka, ona se ponaša kao i koža.

Da li je naljepnica testirana na djeci?

Da.

Da li utječe na rad implantiranih medicinskih uređaja (kao što je pejsmejker), različita stanja na koži ili topikalne lijekove?

La Roche-Posay preporučuje nanošenje naljepnice MY UV PATCH na zdravu kožu na kojoj ne primjenjujete nikakvu terapiju. Nije testirano uzajamno djelovanje naljepnice i lijekova ili medicinskih aparata.

Da li je naljepnica MY UV PATCH okluzivna, odnosno da li koža ispod flastera može  disati?

Naljepnica propušta zrak i omogućava koži  disati.

Da li naljepnica ostavlja blijedu mrlju na koži?

Ne, ako nanesete odgovarajuću količinu zaštite od sunca na kožu i na flaster.

Što je potrebno uraditi u slučaju neželjenog učinka?

Obratite se La Roche-Posay službi za korisnike koja je dostupna od ponedeljka do petka, od 9 do 17h. 
Nazovite 072 60 20 24.

*L'Oreal resursi za interna istraživanja

  • Facebook