0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Školski dani uz kožu sklonu atopiji i svrbež

Sva djeca školu doživljavaju kao miks dobrih i loših stvari. Stječeš puno prijatelja s kojima se možeš igrati pod odmorom ili za vrijeme ručka, ali osim toga, moraš i puno učiti. Za djecu s kožom sklonom atopiji, dugi školski dani su još više izazovniji, jer je mnogo stvari koje potiču svrbež... a to otežava postizanje koncentracije :(
Kako bi vam pomogli, donosimo par jednostavnih trikova kako spriječiti svrbež da vam pokvari planove da budete što bolji u školi!

Img_Školski dani uz kožu sklonu atopiji i svrbež

Zlatno pravilo broj 1: Nemoj zaboraviti svoj stick!

Svako dijete s kožom sklonom pojavi svrbeža uz svoj uobičajen pribor za školu treba imati još nešto u svom školskom ruksaku. A to je nešto minijaturno što jednim mahom otjera svrbež: Lipikar Stick AP+! Drži ga u svojoj školskoj torbi ili u džepu kako bi ga mogao nanijeti pri prvoj pojavi svrbeža!

v_article-7.jpg

Zlatno pravilo broj 2: Neka ti ne bude prevruće u učionici!

Učionice ponekad mogu biti zagušljive i bez zraka, a to samo pogoršava svrbež! Uvijek nosi majicu kratkih rukava ispod pulovera, ako ti postane prevruće, da se možeš rashladiti. Temperatura koja najviše odgovara koži zahvaćenoj svrbežom je oko 18-22°C, zato pitaj učiteljicu možeš li imati termometar uz sebe na nastavi.

v_article-586379824.jpg

Zlatno pravilo broj 3: Osiguraj si bezbrižnu zabavu na igralištu!

Veliki odmor je vrijeme kada se želiš bezbrižno igrati s prijateljima na igralištu, ali uz trčanje i znojenje te alergene koji se nalaze u zraku, koža može početi svrbiti. Sjeti se da svoj Lipikar Stick AP+ držiš uvijek sa sobom u džepu, tako da ti svrbež ne pokvari zabavu.

v_article-684943782.jpg

Zlatno pravilo broj 4: Budi posebno oprezan na tjelesnom!

Bilo da voliš ili mrziš TZK, znojenje i vrućina mogu pogoršati svrbež. Uvijek nosi široku odjeću i nosi sa sobom mali ručnik ili ubruse kako bi mogao obrisati kožu nakon znojenja. Bitno je paziti i što nosite od odjeće kako bi izbjegli simptome atopijskog dermatitisa.

v_article-682329426.jpg

O napornom svrbežu pročitaj ovdje.