#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Štitite se svakodnevno

v_every_day.jpg

Cijele godine, čak i u gradu, zaštita od sunca je ključna za zdravlje Vaše kože i lijep izgled, no potrebno je odabrati pravi indeks zaštite...

UV zrake: opasnost tijekom cijele godine

Suprotno općem mišljenju, ne biste trebali kožu štititi samo kad ste na odmoru kraj mora ili u planinama. Cijele je godine Vaša koža izložena UVB i UVA zrakama i njihovim štetnim učincima. UVA i UVB zrake različito djeluju na kožu:

  • UVB zrake prodiru kroz površinske slojeve epidermisa i odgovorne su za tamnjenje, ali i za opekline i, još važnije, karcinom kože.
  • Oblaci i staklo UVA zrake apsorbiraju slabo ili nikako. Prodiru dublje u kožu i mogu doprijeti i do dermisa. Medu njima su i duge UVA zrake koje predstavljaju većinu UVA zraka i prisutne su cijele godine, čak i za oblačnog vremena te prodiru u središte dermisa i uzrokuju nepovratna oštećenja.

Ekstremno ili umjereno: koja je razina Vašeg izlaganja suncu?

Uglavnom ovisi o tipu sunca, vremenom provedenim na suncu i Vašem fototipu:

  • Ekstremno ili dugotrajno izlaganje, zvano i "zenitno" jer ga stvara sunce u svom zenitu, uglavnom se događa tijekom odmora na moru ili skijanju. Ostali tipovi aktivnosti (ručak na suncu, sportovi na otvorenom, šetnja itd.) mogu također uzrokovati nenamjerno izlaganje suncu.
  • Dnevno izlaganje odgovara vremenu kojeg provodimo svakoga dana vani i unutra, iza prozorskog stakla.

Treba li uvijek biti zaštićen od sunca?

Rješenja za svakodnevnu zaštitu

Za svakodnevnu zaštitu od UVA i UVB zraka Anthelios linija iz Dermatološkog laboratorija La Roche-Posay nudi široki spektar osjetilnih tekstura za svaki tip kože kako bi se potaknula češća upotreba.

Cjelogodišnja uporaba zaštite od sunca sprečava dugoročne opasnosti povezane s utjecajem sunca, uključujući i prerano starenje kože, poremećaje pigmentacije (pigmentno znamenje, trudnicka maska itd.) i karcinom kože.

  • Facebook