#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Sve što ste ikada željeli znati o madežima...

Madež, zvan i nevus, se sastoji od mnoštva smeđih stanica koje se uglavnom nalaze u koži i sluznicama. Te su stanice poznate kao melanociti i odgovorne su za tamnjenje ili preplanulu kožu. Djeca nemaju madeže kad se rode.  Počinju se javljati u dobi od 6-12 mjeseci i mogu nastajati do odrasle dobi.

Madeži i sunce: loša kombinacija

Od djetinjstva do adolescencije izlaganje suncu utječe na brojne madeže koji se mogu pojaviti na koži, kao i na njihovu veličinu. Što više madeža netko ima, to je veća opasnost od nastanka karcinoma kože jer 35% karcinoma zapravo nastaje iz postojećeg madeža[1]. Stoga je od ključne važnosti učinkovito zaštititi djecu i mlade od sunca i minimizirati pojavu novih madeža. Prekomjerno izlaganje madeža suncu dodatno utječe i na razvoj lezija koje mogu biti kancerozne. Stoga je važno i usvojiti dobre navike zaštite madeža od UVA i UVB zraka kao što to činite i s kožom.

Zaštitite Vaše madeže

Kako bi zadovoljio ove posebno zahtjevne potrebe, Laboratorij La Roche-Posay formulirao je liniju proizvoda za zaštitu od sunca Anthelios koja kombinira vrlo visoku UVA i UVB zaštitu. Anthelios nudi cijelu paletu tekstura za potrebe i najosjetljivije kože. Treba Vam obojena krema koja se brzo upija, iznimno lagan fluid-gel, lagano mlijeko ili zaštitno sredstvo za dječju kožu? Posjetite stranice na kojima možete saznati koja Vam zaštita najbolje odgovara..

Dobre navike za visoku zaštitu tijekom izlaganja suncu

Pošto je 50-70% karcinoma kože uzrokovano prekomjernim izlaganjem UVA i UVB zrakama, neophodno je slijediti nekoliko jednostavnih pravila uz nanošenje zaštitne kreme:

  • Izbjegavajte izlaganje suncu izmedu 12 i 14 h.
  • Odaberite sjenu umjesto direktnog izlaganja suncu.
  • Nanosite zaštitno sredstvo svaka 2 sata.
  • Djecu izlažite što je manje moguće suncu jer je njihova koža osjetljivija od kože odraslih. Odjeća (šeširići, majice i naočale) još uvijek su najbolja zaštita od UV zraka.

1 Nacionalni sindikat dermatologa-venerologa

  • Facebook