0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Svrbež i odlazak na spavanje

Vrijeme spavanja može biti nezgodno vrijeme. S jedne strane, to je vrijeme kada se zamotaš u deku i sanjaš o bilo čemu. S druge strane, kad patiš od svrbeža, možeš se ponavljano buditi po noći radi češanja… Što će uzrokovati puno zjevanja idući dan u školi. Što ti savjetujemo kako bi se čim više odmorio?

Img_Svrbež i odlazak na spavanje

Pripreme za spavanje uz pravu rutinu

Držanje određene rutine svake večeri pomoći će ti u postizanju kvalitetnog odmora. Prva ideja koju imamo je priprema mlake kupke. Za kupanje predlažemo Lipikar Syndet AP+ i nanošenje Lipikar Baume AP+ balzama nakon kupanja. Sljedeće, savjetujemo da prije spavanja odabereš aktivnost koja te umiruje i pomaže da se opustiš. Primjerice, uživaj u priči za laku noć sa roditeljima ili čitaj nasamo. Pokušaj ne koristiti mobitele, tablete ili gledati televiziju prije odlaska na spavanje - njihova plava svjetlost tvom mozgu daje znak da je jutro!

Ugodna temperatura prilikom spavanja

Problem spavanja sa svrbežom je jedan od najčešćih u svakodnevici s atopijskim dermatitisom.
Vrućina ponekad uzrokuje češanje po noći. Neka grijanje po zimi ne bude prejako i ne pokrivaj se s previše deka. Također, nosi pamučne piđame okrenute na obrnutu stranu kako te etikete ne bi smetale i poticale svrbež. Po ljeti možeš spavati s otvorenim prozorom ili bez piđame. Pobrini se da tvoja koža diše!

v_article06_para02.jpg

Drži Lipikar Stick AP+ pokraj kreveta

Čak i sa besprijekornom rutinom i savršenom piđamom postoji mogućnost pojave svrbeža. Nema panike! Samo dohvati svoj Stick, nanesi ga na područje koje svrbi i bit ćeš bezbrižan dok kažeš keks. Ako ti je teško ponovno zaspati, pokušaj kratko čitati ili pitaj roditelje da ti pripreme mliječno piće.

Vrijeme spavanja može biti teško kad patiš od svrbeža. Ali sa pravom rutinom i malo pripreme, možeš učiniti vrijeme spavanja mirnijim i odmornim razdobljem. I zapamti, ako te svrbi, dohvati svoj Stick!

v_article06_para3.jpg