Lipikar obitelji

Omogućite bolji život
djeci s kožom sklonom atopiji

Tretman atopijskog dermatitisa

Dermatološki tretman u dvije faze
Koža mora dobivati vlagu i lipide nekoliko puta dnevno (čak i kada lezije ne postoje) kako bi vratila prirodni zaštitni sloj koji štiti od alergena. Tijekom faze pogoršanja, kreme na bazi kortizona učinkovite su u smanjivanju lezija. Tretmane propisuje dermatolog, a oni uvelike poboljšavaju kvalitetu života pacijenta s atopijom kada se ispravno primjenjuju.

Emolijensi za borbu protiv suhoće kože i vraćanje prirodnog zaštitnog sloja
Kreme treba nanositi nekoliko puta dnevno na dijelove kože koji nisu upaljeni. One obnavljaju vlažnost suhe kože i umiruju je te tako smanjuju svrbež. Preporučujemo svakodnevno ponavljanje rutine kako biste spriječili izbijanje simptoma. Kremu nanositi čak i kada koža izgleda zdravo.

Kortikosteroidne kreme za sprečavanje upale
Tijekom faze pogoršanja, na upaljena područja treba nanositi kortikosteroidne kreme kako bi umirile kožu, ublažile štetan učinak i češanje. U nekim zemljama kortizon nije popularan zbog navodnih nuspojava: zadržavanje vode, poremećaji spavanja, sporiji rast itd. Međutim, do tih pojava dolazi jedino uslijed oralnog uzimanja kortikosteroida. Kada je u obliku kreme, kortizon ostaje na površini kože. Međutim, kortizon se ne nanosi na područja bez lezija jer stanjuje kožu i može je oslabiti.

Ako rezultati testiranja alergija to dopuste, doktor može primjerice dodati tretman antihistaminikom uz tretman kremama.

Biti odlučan i ne odustati od tretmana
Gotovo se dvije trećine propisanog tretmana ekcema nikada ne upotrijebe ili se od njih prebrzo odustane, iako su najučinkovitije rješenje za jaku suhoću i upalne lezije.
Strah od krema s kortizonom ili neobaziranje na ponovno pojavljivanje novih crvenih mrlja može rezultirati kroničnim generaliziranim ekcemom.
Važno je zatražiti pomoć kada vam vaše stanje predstavlja problem ili ako tretman ne djeluje.
Dermatolozi pomažu ljudima da bolje razumiju tretman i mogu ga prilagoditi tako da ga možete bolje pratiti.
Ne ustručavajte se pokazati dermatologu kako nanosite kremu tako da on/ona može osigurati da je vaša tehnika prikladna za liječenje stanja vašeg djeteta.

Lijek: okolina kojoj je stalo
Ovaj se tretman temelji na tome da zdravstveni djelatnici svakodnevno daju termalnu vodu. Budući da tretman traje više od tri tjedna, otvara se mogućnost wellnessa. Otkada se Termalni centar tvrtke La Roche-Posay otvorio 1905. u njemu se liječilo više od 415 000 pacijenata. Sada je u centar moguće smjestiti 8000 pacijenata godišnje, a ekcem je najčešće liječeno stanje u centru (33% korisnika spa usluga).
Uz propisano kupanje, tuširanje i sprejeve s dermatološkim pogodnostima, pacijenti (i njihovi pratioci) mogu se družiti s ostalima i opustiti se što je daleko najbolji podizač morala.