3 pitanja za stručnjaka

Za osjetljivu kožu preporučuje se korektivni puder koji se lako nanosi

Img_Za osjetljivu kožu preporučuje se korektivni puder koji se lako nanosi

Osjetljivu kožu karakterizira nadraživanje na najmanji dodir te crvenilo koje je često trajno prisutno. Šminka za ovaj tip kože mora biti nježna, no i proizvodi moraju dovoljno učinkovito prekrivati nepravilnosti. Što možete preporučiti? Savjet dermatologa

O kojim mjerama opreza moramo voditi računa kad koristimo šminku na osjetljivoj koži?

Osjetljiva koža lako reagira, stoga nastojte izbjegavati nadraživanje.

Čišćenje mora biti nježno. Kožu bi trebalo hidratizirati proizvodima prilagođenim osjetljivoj koži. Šminka mora biti korektivna i mora se lako nanositi. Kako bih postigao taj učinak, miješam šminku s hidratantnom kremom i tako dobivam teksturu koja potpuno prekriva, a pritom ostaje tekuća.

Postoji li posebna šminka za osjetljivu kožu?

Ne postoje posebni proizvodi za osjetljivu kožu,

no s obzirom na to da se radi o reaktivnom tipu kože, važno je preporučiti nerizične proizvode. Osobno preporučujem korektivne pudere jer su posebno osmišljeni za problematičnu kožu. Na taj način smanjujemo rizik od nadraživanja ili povećanja osjetljivosti. Preporučujem razrijediti ih hidratantnom kremom.

Postoji li posebna tehnika nanošenja šminke?

Kod osjetljive kože treba izbjegavati trljanje jer ono može pogodovati nadraživanju ili crvenilu.

Nakon hidratiziranja kože, podloga, koja se može razrijediti, trebala bi se nanositi nježno spužvicom ili tapkanjem prstima. Nakon toga gustom četkom nježno tapkam po licu, kako bi se podloga lijepo nanijela i stopila na rubovima.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci