Svjedočanstva

„Uspio sam smanjiti ljuštenje nakupina crvene kože i kože koja se ljušti!"

Img_„Uspio sam smanjiti ljuštenje nakupina crvene kože i kože koja se ljušti!"

Prije godinu dana Karlo je patio od nakupina masne kože koja se ljuštila, ali uporabom posebnih tretmana uspio je riješiti problem i njegova se koža pročistila. Ovdje je njegovo svjedočanstvo.

Kontekst

Karlo, kako su se pojavile Vaše masne ljuskice?

Crvene ljuskice pojavile su se lani. Isprva su zahvaćale samo dio moga lica, ali ubrzo su se proširile na krajeve mog vlasišta i tada se počela javljati prhut. To je zaista bila kušnja.

Simptomi

Koji su bili specifični simptomi?

Imao sam male crvene ljuskice na vlasištu, na bradi, na rubovima nosa i na čelu. Zaista je bilo neprivlačno. Koža se ljuštila i počela me svrbiti na određenim dijelovima. Zaista je bilo teško živjeti sa mnom i mojim narušenim samopoštovanjem. Prošlo ljeto problem se lagano popravio, ali se ujesen vratio punom snagom. Također sam primijetio da se moja koža pogoršavala pod utjecajem stresa, što nije neobično u mom poslu! Odlučio sam posjetiti dermatologa.

Rješenje

Što Vam je predložio dermatolog?

Tu sam prvi put čuo za pojam seborejičnog dermatitisa. Isprva uistinu nisam znao što je to. Kako bih se riješio tog problema, prvo mi je preporučio koristiti nježna sredstva za čišćenje lica i poseban šampon za moj problem. Također je prepisao kremu protiv gljivica, za lokalno nanošenje na problematične ljuskave mrlje, i dermokozmetičku kremu, za svakodnevno nanošenje na cijelo lice. Rezultat je bio trenutan: brzo sam primijetio poboljšanje. Nakon nekoliko tjedana problematične ljuskice su se smanjile i nove navale istih nisu bile česte kao prije. Nastavio sam koristiti posebne tretmane za seborejični dermatitis kako bih zadržao dobre rezultate. Laknulo mi je. Uspio sam smanjiti ljuštenje!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci