Usmjerenost na...

Nakupine masne kože koja se ljušti na području lica: kronično, ali ne i neizbježno stanje

Img_Nakupine masne kože koja se ljušti na području lica: kronično, ali ne i neizbježno stanje

Nakupine masne kože koja se ljušti oblik su kroničnog dermatitisa koji se manifestira ljuskanjem i crvenilom lica. Iako se razlozi njihova nastanka još uvijek ne znaju, pogodni tretmani ipak postoje.

Simptomi

Simptomi

Nakupine masne kože koja se ljušti na području lica (ili seborejični dermatitis) zajednički su oblik kroničnog dermatitisa. Na licu se seborejični dermatitis manifestira u obliku crvenih mrlji prekrivenih malim masnim ljuskicama, osobito na područjima gdje je koža bogatija sebumom kao što su nosni nabori, obrve ili čak čelo te zona kose. Ti simptomi mogu biti udruženi s prhuti na vlasištu. Seborejični dermatitis uglavnom pogađa odrasle muškarce između 18 i 40 godina. Može se također uočiti i na dojenčadi, 2 tjedna nakon rođenja. Kod beba on poprima oblik poznate tjemenice na licu i vlasištu.

Puistjes door puberteit

Razlozi se još ne znaju

Stvarni uzrok masnih ljuski slabo je poznat. Ipak se čini da su odgovorne gljivice na koži prirodno prisutne gljivice zvane Malassezia. Prisutnost velike količine sebuma na određenim mjestima kože također pospješuje njihov razvoj. Te se ljuske pogoršavaju kad je imunosni obrambeni sustav oslabljen.

Tretmani

Prevencija razvoja masnih ljuskica.

Masne su ljuskice kronično stanje, ali za njega postoje učinkoviti tretmani. Ipak, važno je i korisno savjetovati se s dermatologom. Samo oni mogu prepisati pogodan tretman. Ti se tretmani općenito sastoje od lokalnih antimikotika ili dermokortikosteroida. Preporuča se kombinirati ih s dermokozmetikom koju nanosimo dnevno kako bismo poboljšali učinak liječenja. Kao naprimjer pranje lica nježnim sindetima i uporaba odgovarajuće dnevne kreme.

Posavjetujte se sa svojim dermatologom. On je tu da bi tretirao stanje Vaše kože.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci