Svjedočanstva

„Nakon godina borbe s netolerancijom kože na sunce, napokon mogu opet uživati u njemu!"

Img_„Nakon godina borbe s netolerancijom kože na sunce, napokon mogu opet uživati u njemu!"

Od 18. godine života Matilda je patila od kronične ljetne svjetlosne erupcije. Stanje je bilo toliko ozbiljno da je, nakon nekoliko neugodnih praznika, odlučila odustati. No savjetovali su joj isprobati dermatološke kreme za zaštitu od sunca koje filtriraju UVA i UVB zrake.

Kontekst

Matilda, koje su okolnosti kod Vas uzrokovale pojavu svjetlosne erupcije?

Oduvijek sam praznike provodila u kući svojih roditelja na moru. Jednog ljeta, kada sam imala 18 godina, primijetila sam kvržice duž linije vrata, na podlakticama i ramenima, popraćene neugodnim svrbežom. Pomislila sam da je riječ o jednokratnoj reakciji na sunce te sam čekala da se reakcija povuče i da mogu nastaviti uživati u suncu do kraja ljeta.

Simptomi

Jesu li se simptomi povukli nakon nekog vremena?

Zapravo i ne... Pogoršali su se! Budući da volim sunce, obično izlazim na prvi nagovještaj zraka sunca i vedrog vremena. Svaki put kad bih bila izložena suncu, reakcija je bila sve brža i jača, s još više zahvaćenih dijelova i jačim svrbežom! Počela sam samu sebe uvjeravati da moja koža više ne podnosi sunce i da ću ga se možda morati zauvijek kloniti.

Rješenje

Jeste li pronašli rješenje?

Na internetu sam pronašla forum na tu temu. Jedna mi je korisnica tog foruma rekla da se suočavala s istim problemom s kojim se ja sad suočavam te da je riječ o ljetnoj svjetlosnoj erupciji. Savjetovala me da posjetim dermatologa. Odlučila sam je poslušati. Dermatolog mi je propisao kremu za zaštitu od sunca s odgovarajućim zaštitnim faktorom 50, dostupnu u ljekarni. Sve je super već dvije godine! (Čak i ako se ne pržim na suncu čitav dan!!!). U bilo kojoj prilici, nakon godina borbe s netolerancijom kože na sunce, ja napokon mogu opet uživati u njemu!
Ako se kupate, koristite vodootpornu kremu za sunčanje, a ako trebate kremu samo za lice, postoji i takva krema, iz Anthelios linije. Obje imaju vrlo visok faktor zaštite i pogodne su za osjetljivu kožu.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci