Usmjerenost na...

Šminka za osjetljivu kožu napokon je stvarnost.

Img_Šminka za osjetljivu kožu napokon je stvarnost.

Neki puderi mogu izazvati reakcije; osobito morate izbjegavati one koji sadrže sastojke koji izazivaju alergije ili mogu nadražiti kožu. Imperativ je odabrati puder koji je hipoalergijski, pruža visoku toleranciju i posebno je dizajnirani za osjetljivu kožu. Zahvaljujući njemu, užitak šminkanja i savršeno ujednačen i poboljšan ten postaju stvarnost za sve tipove kože.

Sammenheng

Udovoljavanje zahtjevima osjetljive kože...

70 % žena koje posjećuju ljekarne kažu da imaju osjetljivu kožu. Ovo je stanje kože češće i od suhe kože: čak 80 % žena s ovim tipom iskusi osjetljivost kože. Žene koje imaju suhu kožu suočile su se s brojnim znakovima osjetljive kože, poput zatezanja, krhkosti, hrapavosti i krutosti, što se pojačava upotrebom neodgovarajućih pudera.

Izvori

...odgovarajućim puderom.

Nanošenje šminke na osjetljivu kožu često je otežano ─ neodgovarajući puder ne prilagođava se uvijek površini lica. Tijekom dana može se pojaviti osjećaj neugode i zatezanja. Slojevi pudera popunjavaju neravnine na licu (bore, borice, suhe površine, nepravilnosti) i rezultat je neujednačen izgled. Kako bi i suha i osjetljiva koža napokon mogle uživati u čarima odgovarajućeg pudera, neophodno je koristiti pudere koji harmoniziraju, pružaju osjećaj ugode i hidratiziraju kožu, no jednako tako preporučljivo je odabrati hipoalergijsku formulu kako bi se smanjio rizik od nadraživanja i alergija za ove osjetljive tipove epiderme.

Tretmani

Ključ za prekrasni ten osjetljive kože

Moguće je imati lijep ten, čak i ako imate osjetljivu kožu, ako slijedite ove savjete:

  • Izbjegavajte sve proizvode za čišćenje lica na bazi sapuna jer on isušuje kožu i čini je još osjetljivijom
  • Izbjegavajte kontakt s tvrdom vodom u najvećoj mogućoj mjeri; odaberite sredstva za čišćenje koja se ne ispiru te završite sprejem na bazi termalne vode
  • Pri nanošenju šminke uvijek najprije neutralizirajte nepravilnosti na licu, npr. pomoću korektora
  • Nakon toga ujednačite ten puderom s posebnom formulom za osjetljivu kožu
  • Na kraju lice poprskajte termalnom vodom u spreju kako biste učvrstili podlogu; tijekom dana možete ponovo poprskati lice kako biste okrijepili kožu i pružili joj još veći osjećaj ugode.
Za dodatne savjete o odabiru odgovarajućeg pudera kontaktirajte svog dermatologa.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci