Svjedočanstva

„Naučila sam brinuti se o
svojoj suhoj koži"

Img_„Naučila sam brinuti se o  svojoj suhoj koži"

Zatezanje, hrapavost, pucanje i neugodan osjećaj: Karla je oduvijek imala suhu kožu lica.
Kako bi svojoj koži pružila njegu i oslobodila je iritacije, počela je koristiti visokohranjive
specijalizirane proizvode. Zahvaljujući svakodnevnim koracima,
ona napokon ima baršunastu kožu...

Kontekst

Karla, koliko dugo već imate suhu kožu?

Već sam kao dijete imala suhu kožu. Vrlo se dobro sjećam obiteljskih praznika u planinama. Uvijek sam imala ispucane usne i crvene obraze. Dok sam bila dijete to me nije naročito smetalo, no kad sam odrasla, počela sam se sramiti svoje suhe kože.

Simptomi

Koji su bili simptomi?

Moja je koža neprestano bila zategnuta te je i na najmanji znak hladnoće pucala. Čak su mi se na dijelovima lica stvarale mrlje suhe kože. Nimalo privlačno... A rezultat je bio još gori kad bih na kožu nanijela šminku ─ koža mi je bila suha poput kartona. Ja zapravo nisam znala što činiti u vezi s time, a kreme koje sam kupovala u trgovinama nisu mi pomagale.

Rješenje

Što ste odlučili učiniti?

Prije otprilike tri mjeseca razgovarala sam o tome sa svojom farmaceutkinjom i ona mi je ponudila specijalan tretman za suhu kožu. Tretman se sastojao od hranjivih proizvoda koji štite kožu, istovremeno je zaglađujući. I djeluje... Zategnuti je osjećaj nestao, a moja je koža opet meka! Dobila sam i savjet za posebnu njegu usana i time je došao kraj mojim ispucanim usnama. Čak sam i na skijanje opet otišla prije dva tjedna i nisam imala problema s pucanjem kože usana. Zahvaljujući pomoći moje farmaceutkinje, ja sam zaista naučila brinuti se o svojoj koži iz dana u dan. Jedno je sigurno: ne odvajam se od svojih hranjivih proizvoda. Na dulje vrijeme!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci