Svjedočanstva

„Psorijazu liječim spa terapijom."

Img_„Psorijazu liječim spa terapijom."

Izabela je u adolescentskoj dobi nekoliko puta imala problema sa psorijazom, nakon čega je uslijedilo 10 godina pauze. No problem se vratio nakon vrlo stresnog razdoblja u Izabelinu životu. Za Izabelu spa terapija pokazala se izrazito djelotvornom u liječenju ovog poremećaja kože.

Kontekst

Izabela, kada Vam se psorijaza prvi put pojavila?

Već u tinejdžerskoj dobi, ako dobro pamtim. Počelo je s ljuskavim slojevima na mojim koljenima te na laktovima. Majka me odvela dermatologu i crvene su se površine relativno brzo povukle. Ne sjećam se da me to naročito uznemiravalo. Najčešće sve kreće od suhe kože i nebrige o koži.

Simptomi

Je li se psorijaza javljala i kasnije?

Barem 10 godina nakon toga nisam imala problema sa psorijazom. Čak sam počela zaboravljati da sam je ikad prije imala. A tada, mnogo kasnije, opet sam primijetila crvenilo kože. No ovoga puta bile su izrazito vidljive. Potpuno su prekrile moja koljena i laktove, pa čak i trbuh. Najgore su bile mrlje na licu. Ovoga je puta to trajalo mjesecima. Bilo mi je toliko neugodno da sam se nastojala prekriti koliko je god to bilo moguće. Općenito govoreći, koža mog lica bila je vrlo gruba i zrnata na dodir. Navodno je stres bio razlog ponovnoj pojavi psorijaze.

Symptomer

Jeste li se uspjeli riješiti ljuskavih slojeva?

Nanosila sam kreme te odlazila na fototerapiju. La-Roche Posay nudi kreme za osjetljivu i netolerantnu kožu kao što je Toleriane sensitive, hidratantna krema. No spa terapija, koju mi je propisao moj liječnik, pokazala se najučinkovitijom u liječenju ove bolesti. Koristila sam posebne kupke, tuširanje i obloge tijekom tri tjedna. Crveni su se slojevi smanjili i postali manje izražajni, a moja je koža postala mekša i manje gruba. I dalje se psorijaza redovito pojavljuje no sa slabijim intenzitetom. Svaku godinu do dvije nanovo odlazim na spa terapiju. Tako liječim psorijazu. Ono što najviše volim kod ovih terapija jest to što nas, između ostalog, uče i kako se opustiti i nositi sa stresom.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci