Svjedočanstva

„Moja se djeca mogu igrati na suncu, a ja se ne moram brinuti!"

Img_„Moja se djeca mogu igrati na suncu, a ja se ne moram brinuti!"

Kristina ima dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina. Iako imaju osjetljivu kožu, Šimun i Ivan mogu bezbrižno uživati u suncu i igrati se na plaži. Sve zahvaljujući dobrim navikama njihove majke. Donosimo njezinu priču.

Kontekst

Kristina, kako se odnosite prema suncu?

Imam sreću da živim na moru. I oduvijek sam smatrala da je sunce dobro za naše zdravlje i blagostanje. Čak ni nakon što sam rodila nije mi padalo na pamet da mijenjam svoje navike. Vodim ih na plažu otkad su bili vrlo mali. Ipak, budući da imaju osjetljivu kožu, uvijek sam bila vrlo pažljiva i pazila da ne dobiju opekline od sunca.

Simptomi

Kako ih štitite?

Izbjegavam rizik i koristim kreme sa zaštitnim faktorom 50 te jednostavno slijedim zdrav razum. Tako da ih, na primjer, ne izlažem suncu za najtoplijih sati tijekom dana. Zatim, štitim ih pamučnim šeširićima i majicama. Ne zaboravljam redovito (oko tri puta dnevno) nanositi kremu za zaštitu od sunca na njihovu kožu. Najveća mi je briga: što kada se igraju na plaži? Obojica se vole igrati u vodi i to me uvijek tjeralo da ih mažem kremom svakih 10 minuta, što me zamaralo.

Rješenje

Namjeravate li zadržati te navike?

Da, nastavljamo sa zaštitom kao i dosad, ali više ne kupujem novo pakiranje kreme svaki drugi dan! Jer, prema preporuci svog ljekarnika, odsad ću koristiti vodootporni losion za zaštitu od sunca.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci