Svjedočanstva

„Nisam ponovila iste pogreške na suncu tijekom svoje druge trudnoće"

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_article_default.jpg

Tijekom Marijine prve trudnoće, njezino su lice prekrile tamne mrlje  „trudnička maska". No tijekom druge trudnoće ona se zaštitila od sunca i uspjela izbjeći ovu neugodnost. Pročitajte njezino svjedočanstvo.

Kontekst

Marijo, što mislite, zašto ste dobili „trudničku masku"?

Budući da imam plavu kosu i svijetle oči nikad nisam mislila da bih mogla dobiti „trudničku masku". Nisam bila u pravu i shvatila sam to tijekom puta u Dalmaciju u četvrtom mjesecu trudnoće.

Sammenheng

Kad se točno pojavila „trudnička maska"?

Probudila sam se jednog jutra i primjetila smećkastu liniju iznad usne, slično mrlji od kave. A bila sam nanijela zaštitu od sunca! To se proširilo i naposljetku sam imala ozbiljnu trudničku masku" na licu! Trajalo je čitavu trudnoću i nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta. Prošle sam godine ostala trudna s drugim djetetom. Ali ovoga sam puta poduzela sve mjere opreza!!

Rješenje

Što to znači?

Posjetila sam specijalisticu dermatologije. Objasnila mi je da je „trudnička maska" povezana s hormonima te da moram biti naročito oprezna na početku trudnoće. Strogo mi je preporučila izbjegavanje izlaganja suncu, nošenje šešira, sredstvo za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 50 i sunčane naočale ukratko, najvišu moguću zaštitu. Slijedila sam njezin savjet i „trudnička maska" nije se ponovno pojavila.

  • Facebook

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci