Svjedočanstva

„Nisam ponovila iste pogreške na suncu tijekom svoje druge trudnoće"

Img_„Nisam ponovila iste pogreške na suncu tijekom svoje druge trudnoće"

Tijekom Marijine prve trudnoće, njezino su lice prekrile tamne mrlje  „trudnička maska". No tijekom druge trudnoće ona se zaštitila od sunca i uspjela izbjeći ovu neugodnost. Pročitajte njezino svjedočanstvo.

Kontekst

Marijo, što mislite, zašto ste dobili „trudničku masku"?

Budući da imam plavu kosu i svijetle oči nikad nisam mislila da bih mogla dobiti „trudničku masku". Nisam bila u pravu i shvatila sam to tijekom puta u Dalmaciju u četvrtom mjesecu trudnoće.

Sammenheng

Kad se točno pojavila „trudnička maska"?

Probudila sam se jednog jutra i primjetila smećkastu liniju iznad usne, slično mrlji od kave. A bila sam nanijela zaštitu od sunca! To se proširilo i naposljetku sam imala ozbiljnu trudničku masku" na licu! Trajalo je čitavu trudnoću i nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta. Prošle sam godine ostala trudna s drugim djetetom. Ali ovoga sam puta poduzela sve mjere opreza!!

Rješenje

Što to znači?

Posjetila sam specijalisticu dermatologije. Objasnila mi je da je „trudnička maska" povezana s hormonima te da moram biti naročito oprezna na početku trudnoće. Strogo mi je preporučila izbjegavanje izlaganja suncu, nošenje šešira, sredstvo za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 50 i sunčane naočale ukratko, najvišu moguću zaštitu. Slijedila sam njezin savjet i „trudnička maska" nije se ponovno pojavila.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci