3 pitanja za stručnjaka

Preporučujem samo visoku i vrlo visoku zaštitu

Img_Preporučujem samo visoku i vrlo visoku zaštitu

UV zrake odgovorne su za starenje kože. Svakome je potrebna zaštita od sunca koja može biti u obliku odjeće, šeširića, naočala s UV zaštitom i zaštitnih proizvoda na nezaštićenu kožu prema preporuci dermatologa.

Koji su ključni principi zaštite od sunca?

Tip izlaganja (planina, more, plaža) zahtijeva maksimizaciju zaštite, ovisno o refleksiji.

Veća bi se pažnja trebala posvetiti svijetloj koži na kojoj se lakše javljaju opekline. Doba dana mora se također uzeti u obzir: poseban je oprez potreban između 11 i 16 sati.  Neophodno je ponoviti nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama.

Nisu li Vaši pacijenti pomalo izgubljeni kad je riječ o odabiru zaštitnih proizvoda?

Postoji širok spektar rješenja.

Sada smo pojednostavili deklaracije na kojima su navedene 4 kategorije zaštite - niska, srednja, visoka, vrlo visoka. Ja preporučujem samo posljednje 2 kategorije. Neophodno je koristiti širok spektar za pokrivanje UVB zraka (odgovornih za opekline) i UVA zraka (koje ubrzavaju starenje). I, na kraju, morate odabrati teksturu (krema, tekuća krema, gel itd.) najprimjereniju određenom području i željama pacijenata.

Koje su, prema Vašem mišljenju, značajke dobre fotozaštite?

Prvenstveno učinkovitost.

Kad je o odjeći riječ, potrebno je birati gusto tkana vlakna i tkanine tamnih boja. Zaštitni proizvodi moraju biti visoke i vrlo visoke zaštite i potrebno je redovito nanositi zaštitu. Sunčane naočale moraju imati CE oznaku kategorije 3 i 4. Ostale značajke proizvoda za zaštitu od sunca uključuju: dobru toleranciju, fotostabilnost, otpornost na vodu i znoj. Kako bismo ih ispravno koristili, moraju biti ugodni i praktični.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci