U svjetlu znanosti

Oksidacija stanica značajan je proces u starenju kože

Img_Oksidacija stanica značajan je proces u starenju kože

Oksidacijski stres, značajan proces u starenju kože, oštećuje epidermalne i dermalne stanice kože te doprinosi njihovoj degeneraciji.

Puistjes door puberteit

Naša okolina, onečišćenje, sunčevo zračenje i dim cigarete utječu na stvaranje slobodnih radikala u koži, a stupnjevi destruktivnosti njihova učinka variraju. Proteini (kolagen, elastan), lipidi stanične membrane i DNK mogu se oštetiti, a poremećaji koji nastaju kao posljedica mogu biti različiti ─ od preuranjenog starenja do raka. Stoga je vrlo važno zaštititi se od slobodnih radikala.

Izbjegavati oksidacijski stres, uzrok starenja

Preporučuje se korištenje antioksidacijskih proizvoda i/ili proizvoda koji neutraliziraju slobodne radikale u koži. Ovi su proizvodi molekularni (npr. vitamin C, vitamin E, polifenol i dr.), enzimski (SOD, GPx, katalaza i dr.) ili u obliku elemenata u tragovima (selen, bakar, cink i dr.). Svakodnevno Sunčevo zračenje ─ osobito UV zračenje ─ uvelike utječe na proces starenja kože, posebno na stvaranje slobodnih radikala. Stoga se strogo preporučuje korištenje proizvoda za zaštitu od sunca kao dio svakodnevne njege.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci