3 pitanja za stručnjaka

Kod znakova starenja preporučljivo je ujednačivanje tena i naglašavanje volumena

Img_Kod znakova starenja preporučljivo je ujednačivanje tena i naglašavanje volumena

S vremenom se na licu pojavljuju neprivlačne crte. Crvenilo i smeđe mrlje mijenjaju izgled tena, izražajne linije produbljuju se i stvaraju bore, a volumen lica premješta se prema dolje. Što činiti? Savjet dermatologa.

Kako šminkom možemo ispraviti znakove starenja?

Govorimo o dvjema vrstama korekcije.

Prvo, morate izjednačiti ten ─ to je uloga pudera, a zatim morate poraditi na volumenu. Kako biste to postigli, poigrajte se svijetlim i tamnim nijansama pudera koji koristite za završnu doradu. Šminka se mora nanositi na hidratiziranu kožu. Ova hidratantna podloga može imati funkciju ispravljanja; stoga morate provjeriti je li kompatibilna sa šminkom.

Sammenheng

Ja koristim korektivni puder koji ima više pigmenata od uobičajenih pudera.

Boju odabirem prema boji kože, što je podložno promjenama ovisno o godišnjem dobu. Najprije prstima utapkam korektor za prekrivanje nepravilnosti. Tada puderom, pomiješanim s hidratantnom kremom kako bi se dobio proizvod koji se lakše nanosi, ujednačim ten. Uvijek završavam tapkanjem šminke širokom četkom za prirodniji izgled.

Kako šminkom možemo utjecati na volumen?

Udubine na licu su tamnije boje.

Stoga, kako bismo uklonili ovaj efekt, mi ih posvjetljujemo. Pri nanošenju pudera odabirem svjetliju nijansu kojom prstima ili finom četkom popunjavam bore. Svjetliju nijansu nanosim i na jagodične kosti, vanjske rubove gornjih očnih kapaka i sljepoočnice. No na donjem dijelu obraza koristim tamniji prah.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci