NAJBOLJA RUTINA ZA ČIŠĆENJE OSJETLJIVE
I ALERGIJAMA SKLONE KOŽE

Article Read Duration 5 minute čitanja

Tradicionalni proizvodi za čišćenje mogu sadržavati grube sastojke koji na osjetljivoj i alergijama sklonoj koži mogu izazvati reakcije poput svrbeža zbog suhoće, peckanja, crvenila ili zatezanja. Kožu dodatno može nadražiti tvrda voda. Micelarne vode i proizvodi za čišćenje koji se ne ispiru nježno uklanjaju nečistoće ne narušavajući prirodne lipide kože.

OSJETLJIVA, REAKTIVNA I ALERGIJAMA SKLONA KOŽA
SVE JE ČEŠĆA POJAVA

Danas više od 60% ljudi kaže da redovito ima kožnih problema u vidu bockanja, zategnutosti, svrbeža zbog suhoće, crvenila i peckanja.

Urbani način života može pojačati osjetljivost kože: Zagađenje i čestice nečistoće prianjaju na kožu i često uzrokuju mikro-upale.

Neprilagođeno čišćenje može pogoršati gore navedene simptome na koži: Instinktivno želimo očistiti kožu od nečistoća temeljitim trljanjem proizvodima za čišćenje, vrućom vodom i krpicom za pranje. Ali, kad je riječ o čišćenju, "temeljito" je često sinonim za "grubo".

ZAŠTO VAŠ GEL ZA ČIŠĆENJE LICA ZA OSJETLJIVU KOŽU
MOŽE IZAZVATI REAKCIJE

Tradicionalni proizvodi za čišćenje kože mogu sadržavati grube sastojke koji s kože mogu ukloniti bitne lipide, što je čini ranjivom na zagađenje, pelud i prašinu, ali i tvari u vodi iz slavine, pa čak i nadražujuće konzervanse i ostale neprilagođene sastojke u proizvodima za svakodnevnu njegu.

Ako upotrebljavate proizvod koji se ispire, pa i gel za čišćenje osjetljive kože, i dalje možete osjetiti reakcije poput bockanja, zategnutosti i crvenila kože jer je može nadražiti voda iz slavine.

Na osjetljivoj, reaktivnoj i alergijama sklonoj koži, čišćenje može pokrenuti začarani krug reakcija i osjećaja nelagode na koži.

Zamolili smo Dr. Philippea Beaulieua da nam kaže nešto više o tome i podijeli svoja opažanja o najboljim rutinama za čišćenje osjetljive i alergijama sklone kože.

DR. BEAULIEU, ZAŠTO NEKI PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE LICA NA KOŽI IZAZIVAJU OSJEĆAJ SUHOĆE, ZATEGNUTOSTI I NELAGODE? NAZNAKE PERUTANJA

Mnoga sredstva za čišćenje lica koja se ispiru puna su grubih surfaktanata koji s površine vaše kože skidaju apsolutno sve. Tvrda voda pogoršava stvar dodatno nadražujući kožu.

JESU LI PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE KOJI SE NE ISPIRU SIGURNIJI ODABIR OD ONIH TRADICIONALNIH?

Jednom riječju, da. Proizvodi za čišćenje lica koje preporučujem su micelarne vode specijalizirane prema tipu kože. One se ne ispiru, tako da je umanjen rizik od nadraživanja vodom iz slavine. Micele nježno uklanjaju šminku i nečistoće, ostavljajući sebum, skvalen i druge lipide na vašoj koži netaknutima.. To znači da možete učinkovito pročišćavati kožu i izbjeći onaj osjećaj zatezanja. Zaista vraćaju koži onu pravu ravnotežu.

JESU LI SVE MICELARNE VODE
DOBRE ZA MOJU KOŽU?

Nisu sve micelarne vode jednake. Da biste bili sigurni da će je vaša koža tolerirati, formulacija mora biti što čišća, posebice za osjetljivu, reaktivnu i alergijama sklonu kožu. Dobro pogledajte što piše na pakiranju proizvoda i provjerite je li testirana na koži sklonoj alergijama.

ZBOG ČEGA JE TO MICELARNA VODA
TAKO BLAGA, A OPET UČINKOVITA?

Učinkoviti proizvodi za čišćenje lica trebali bi sadržavati micele: One uklanjaju sve tragove nečistoće i šminke, uključujući i mikroskopske čestice, dok zaštitnu barijeru naše kože ostavljaju netaknutom. Glicerin je još jedan važan sastojak na koji valja obratiti pažnju jer pojačava učinkovitost čišćenja i uklanjanja nečistoća. Osim što čisti kožu, hidratizira je i pridonosi tome da blazinica glatko klizi po koži bez nadražujućeg trenja.

Neki micelarni proizvodi za čišćenje sadrže i antioksidativne termalne vode, koje dokazano umiruju upalu kože i ublažavaju znakove osjetljivosti.

Kad je u pitanju čišćenje lica cilj je kombinirati apsolutnu sigurnost i učinkovito uklanjanje nadražujućih nečistoća, a kod kože postići glatkoću i osjećaj ugode.

NAJBOLJA RUTINA ČIŠĆENJA
ZA OSJETLJIVU I ALERGIJAMA SKLONU KOŽU?

Slijedite naš stručni vodič s koracima 1-2-3

Rutina čišćenja je bitna, i to ne samo za osobe koje koriste šminku. Da, važno je ukloniti šminku, ali je bitno i ukloniti nadražujuće čestice, nečistoće i prljavštinu koje se nakupe tijekom dana.

Ova 3 jednostavna koraka ujutro i navečer pomoći će tome da vaša koža ostane u svojoj zoni ugode:

1. Odaberite pravi proizvod za čišćenje osjetljive i alergijama sklone kože

Najbolje opcije za osjetljivu i alergijama sklonu kožu proizvodi su koji se ne ispiru, poput micelarnih voda koje će ukloniti svaki trag šminke, višak sebuma i nečistoća bez potrebe za ispiranjem tvrdom vodom. Ako imate kožu izuzetno sklonu alergijama, La Roche-Posay preporučuje TOLERIANE Dermo Cleanser, blago mlijeko za čišćenje koje čisti temeljito, bez narušavanja prirodnog stanja kože.

2. Termalna izvorska voda

Termalna izvorska voda La Roche-Posay, antioksidans koji umiruje na prirodan način, pravo je čudo u spreju. Ublažit će svaku reakciju i prije no što se pojavi uz osjećaj osvježavajuće ugode. Nakon čišćenja slobodno se poprskajte termalnom vodom.

3. Umirite svoju osjetljivu ili alergijama sklonu kožu ublažavajućim proizvodima za njegu

Ako imate osjetljivu kožu, dobro je nanijeti umirujuću kremu posebno osmišljenu bez nadražujućih sastojaka. La Roche-Posay preporučuje TOLERIANE Sensitive, koja obnavlja lipidnu barijeru kože i osnažuje njenu nevidljivu "živuću" barijeru, mikrobiom. Ako imate kožu sklonu alergijama, najsigurnija opcija je TOLERIANE Ultra, koja je testirana na najosjetljivijim i alergijama sklonijim tipovima kože, s ciljem izbjegavanja reakcija na koži sklonoj alergijama. Preporučuju je dermatolozi diljem svijeta.

FIZIOLOŠKE OTOPINE ZA ČIŠĆENJE OSJETLJIVE, REAKTIVNE I ALERGIJAMA SKLONE KOŽE

  • MICELARNA VODA Ultra Sensitive Skin upotrebljava se u La Roche-Posay Termalnom Spa Centru, na radionicama korektivne šminke za žene s ožiljcima od opeklina, operacija ili liječenja raka. Posebice je prikladna za ljude s kožom sklonom atopiji ili osjetljivim očima, kao i onima koji nose leće.
  • MICELARNA VODA Ultra Reactive Skin savršena je za kožu koja reagira bockanjem, peckanjem i crvenilom – koža je očišćena, umirena i zaštićena.
  • MICELARNI VODENI Gel Sensitive Skin klizi ne ostavljajući masni trag, za Vaše lice ostavlja svježim i glatkim./NEMA NA ADRIA TRŽIŠTU
  • MICELARNA PJENUŠAVA VODA Sensitive Skin hvata nečistoće iz kože i iznosi ih van./ Nježno čisti i omekšava kožu uz minimalno trenje./NEMA NA ADRIA TRŽIŠTU Obavezno se poprskajte La Roche-Posayevom termalnom izvorskom vodom i uklonite ostatke tvrde vode nakon ispiranja./NEMA NA ADRIA TRŽIŠTU
  • Za kožu izuzetno sklonu alergijama, TOLERIANE Dermo Cleanser iznimno je blago mlijeko koje kožu čisti od nečistoća i alergena, ne uništavajući površinske lipide. Savršeno je za ljude čija koža crvenilom, bockanjem i drugim reakcijama reagira na svaki proizvod za čišćenje.

Svaki od ovih proizvoda za čišćenje održava fiziološku pH-ravnotežu kože i čuva hidrolipidni sloj zadužen za hidrataciju vaše kože. Uz izuzetak pjene, ove formule nije potrebno ispirati, tako da vaša koža neće doći u kontakt s potencijalno isušujućom i nadražujućom vodom iz slavine.

Svaki od ovih proizvoda s visokom razinom tolerancije obogaćen je La Roche-Posayevom termalnom izvorskom vodom. Ta se voda crpi iz netaknuta tla, ima dokazana umirujuća i antioksidativna svojstva i u medicinskoj je zajednici prepoznata zbog svojih pozitivnih učinaka na različite kožne probleme. Zahvaljujući najsigurnijim sastojcima odobrena je i za korištenje kod beba i male djece.

Otkrijte proizvode za čišćenje koji su u skladu s osjetljivom i reaktivnom kožom.

Kompletnu rutinu za njegu osjetljive kože potražite OVDJE

TOČNO ILI
NETOČNO

True-or-false-visual-1

KAKO SE OSJEĆAM U SVOJOJ KOŽI
MOŽE UTJECATI NA MOJU OSJETLJIVU KOŽU.

ISTINA TRUE-ANSWER

Stresom i snažnim emocijama uzrokuje se širenje krvnih žila u koži, čime se prouzrokuje crvenilo i osjećaji nelagode. Mnoge osobe posežu za meditacijskom tehnikom potpune svjesnosti ili sličnim tehnikama opuštanja kao dragocjenim alatom za održavanje stabilnosti osjetljive kože. Ovaj pristup najdjelotvorniji je u kombinaciji sa stručnom njegom osjetljive kože, poput linije proizvoda TOLERIANE.
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ORGANSKI PROIZVODI
NAJBOLJI SU ZA OSJETLJIVU KOŽU.

LAŽ WRONG-ANSWER

To što je nešto prirodno ne mora značiti da neće prouzročiti osip na koži. Zapravo, mnogi prirodni biljni ekstrakti mogu izazvati one dobro poznate osjećaje bockanja i peckanja. A što se tiče alergena, priroda ih je prepuna!
Saznajte više
True-or-false-visual-3

IZLAGANJE SUNCU MOŽE
POVEĆATI OSJETLJIVOST KOŽE.

ISTINA TRUE-ANSWER

Sunce može biti zaista pogubno po osjetljive tipove kože.Razlog tome su UV-zrake koje u koži izazivaju oksidativni stres i upale, zbog čega se javljaju crvenilo i osip. U svoju svakodnevnu rutinu njege kože uključite širok spektar zaštite od sunca (UVB, UVA i duge UVA zrake), kao što je naša linija ANTHELIOS.
Saznajte više
True-or-false-visual-3

DUGI, VRUĆI TUŠ
POMOĆI ĆE UMIRITI MOJU OSJETLJIVU KOŽU.

LAŽ WRONG-ANSWER

Dugi, vrući tuš ili kupka možda će vam umiriti mišiće nakon naporna dana, ali za osjetljivu kožu nisu dobri. Izlaganjem osjetljive kože vrućim (i hladnim) temperaturama stimulira se lučenje histamina (molekule svrbeža), što može izazvati lančanu reakciju nadraženosti. Najbolje je odlučiti se za kratko tuširanje ili kupke u mlakoj vodi.
Saznajte više
QuestionMark_Desktop

JESTE LI
ZNALI?

DidYouKnow_Desktop_1

Vaša je koža kroz dan u kontaktu s atmosferskim zagađenjem, točnije, ozonom i sitnim, mikroskopskim česticama PM 2.5. Te se tvari mogu prianjati za kožu, a najsitnije čestice mogu čak i prodrijeti u stanice kože. Zato je bitno reagirati pomoću pravih proizvoda za njegu, čišćenje, umirivanje i zaštitu kože.

I ZA TO IMAMO
ODGOVARAJUĆE PROIZVODE

Fiziološke otopine za čišćenje formulirane su u savršenoj pH-ravnoteži, kako između sigurnosti i učinkovitosti ne bi bilo nikakvih kompromisa.

NAŠA POSVEĆENOST
SIGURNOSTI

Sigurnosni standardi koji nadilaze međunarodne propise za kozmetiku.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100 % PROIZVODA
TESTIRANO JE NA ALERGIJSKE REAKCIJE

Pogledajte više
Jedan preduvjet = nulta stopa alergijskih reakcija
Otkrijemo li makar i jedan slučaj, vraćamo se u laboratorije i revidiramo formulu
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NUŽNO,
U PRAVOM OMJERU

Pogledajte više
Razvijeni u suradnji s dermatolozima i toksikolozima, naši proizvodi sadrže samo nužne sastojke, u pravom omjeru.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTIRANO
NA IZNIMNO OSJETLJIVOJ
 KOŽI

Pogledajte više
Tolerancija naših proizvoda potvrđena je u primjeni na najosjetljivijoj koži: reaktivnoj, sklonoj alergijama i aknama, sklonoj atopiji, oštećenoj i oslabljenoj koži uslijed postupaka liječenja karcinoma.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ZAŠTITA FORMULE
TIJEKOM VREMENA

Pogledajte više
Odabiremo najsigurnije pakiranje samo uz najnužnije konzervanse kako bismo jamčili netaknutu toleranciju i učinkovitost tijekom vremena.

SAZNAJTE VIŠE O
KARAKTERISTIKAMA OSJETLJIVE KOŽE

PRIKAŽI SVE ČLANKE
O OSJETLJIVOJ KOŽI

placeholder Crvenilo lica, žarenje, eritroza i rozaceja - uzroci i rješenje
PROČITAJTE VIŠE