Usmjerenost na...

Više tipova akni, više tipova masne kože

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Akna se manifestira u obliku mitesera i bubuljica. Može poprimiti različite oblike. U svakom slučaju, za borbu protiv akni neophodna je uporaba posebnih tretmana za regulaciju sebuma.

Simptomi

Od retencijskih do upalnih akni

1.5 Focus on acne_illu 1

Postoje različiti oblici akni. Najprije se mogu pojaviti kao komedoni (miteseri i gnojni prištići), koji su retencijske akne. No uz akne mogu biti prisutne i bubuljice te veće lezije. U okolini bez kisika, bakterija prirodno prisutna u koži (P. acnes) može se razmnožiti i stvoriti upalne tvari koje se šire donjim slojevima. To je upalna akna. Ova dva oblika akni najčešća su i takvo se stanje naziva mješovitim aknama, koje pogađaju gotovo 60 % pacijenata. Pročitajte o Laurinom iskustvu i njenim simptomima upalnih akni.

Izvori

Akne: problem različitih uzroka.

Više čimbenika pridonosi pojavi aknastih lezija. Razlog su uglavnom hormonalne promjene (pubertet, PMS, trudnoća itd.), ali i stres te umor koji mogu dovesti do prevelike tvorbe sebuma i proliferacije bakterija. Kada je tijek sebuma narušen, pore se u koži začepljuju. Nastaju miteseri i bubuljice.

Tretmani

Za liječenje akni potreban je nježan pristup

U borbi protiv akni kožu je potrebno nježno tretirati. Potrebno je usvojiti nekoliko osnovnih svakodnevnih koraka.


Uz ove mjere, dermatolog može propisati i određene lijekove protiv akni. Ne ustručavajte se pričati s njim o tome.

  • Facebook

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci