Usmjerenost na...

Više tipova akni, više tipova masne kože

Img_Više tipova akni, više tipova masne kože

Akna se manifestira u obliku mitesera i bubuljica. Može poprimiti različite oblike. U svakom slučaju, za borbu protiv akni neophodna je uporaba posebnih tretmana za regulaciju sebuma.

Simptomi

Od retencijskih do upalnih akni

Postoje različiti oblici akni. Najprije se mogu pojaviti kao komedoni (miteseri i gnojni prištići), koji su retencijske akne. No uz akne mogu biti prisutne i bubuljice te veće lezije. U okolini bez kisika, bakterija prirodno prisutna u koži (P. acnes) može se razmnožiti i stvoriti upalne tvari koje se šire donjim slojevima. To je upalna akna. Ova dva oblika akni najčešća su i takvo se stanje naziva mješovitim aknama, koje pogađaju gotovo 60 % pacijenata. Pročitajte o Laurinom iskustvu i njenim simptomima upalnih akni.

Izvori

Akne: problem različitih uzroka.

Više čimbenika pridonosi pojavi aknastih lezija. Razlog su uglavnom hormonalne promjene (pubertet, PMS, trudnoća itd.), ali i stres te umor koji mogu dovesti do prevelike tvorbe sebuma i proliferacije bakterija. Kada je tijek sebuma narušen, pore se u koži začepljuju. Nastaju miteseri i bubuljice.

Tretmani

Za liječenje akni potreban je nježan pristup

U borbi protiv akni kožu je potrebno nježno tretirati. Potrebno je usvojiti nekoliko osnovnih svakodnevnih koraka.


Uz ove mjere, dermatolog može propisati i određene lijekove protiv akni. Ne ustručavajte se pričati s njim o tome.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci