KAKO BRINUTI O
OSJETLJIVOJ KOŽI

Dok se uslijed uporabe neprikladnih proizvoda može javiti osjećaj da vam je u koži neugodno i da vam je za "broj premala" (recimo, grubi piling ili kozmetički proizvodi puni nepotrebnim sastojcima), prava rutina za njegu kože uvelike može pomoći održati osjetljivu kožu u zoni udobnosti.

VAŠA PITANJA
NAŠI ODGOVORI

1 quote-marks

Koji je najbolji detergent za rublje za osjetljivu kožu?

Ako imate osjetljivu kožu, preporučujemo Vam da se držite dalje od bioloških detergenata, jer enzimi u formulama mogu nadraživati kožu. U idealnom slučaju, vaš bi detergent za rublje trebao biti hipoalergijski, bez dodanih mirisa, bojila i parabena.

Saznajte više

JE LI OVO BILO KORISNO?

1 quote-marks

Koji je najbolji hidratantni preparat za osjetljivu kožu?

Ako imate osjetljivu kožu, trebate hidratantni proizvod formuliran za taj tip kože, bez uobičajenih "loših sastojaka", poput dodanih mirisa, bojila, lanolina i alkohola, a s umirujućim sastojcima poput neurosensina i termalne izvorske vode La Roche-Posay. Konačno, on bi trebao sadržati i prebiotičke sastojke koji će pomoći vratiti ravnotežu mikrobiomu Vaše kože - njenim dobrim bakterijama.

Saznajte više

JE LI OVO BILO KORISNO?

1 quote-marks

Kako brijati moju osjetljivu kožu?

Oštećujući njenu površinu, brijanje kožu može izlagati stresu i uzrokovati "žarenje nakon brijanja", posebice kod osjetljive kože. Za brijanje osjetljive kože, prvo kožu navlažite toplom vodom, zatim namažite uljem za pripremu prije brijanja. Zatim, obratite pozornost da Vaša pjena za brijanje ne sadrži alkohol i brijte se britvicom s jednom oštricom, uz vrlo blag pritisak. Nakon toga, nanesite iscjeljujuću kremu s vitaminom B5.

Saznajte više

JE LI OVO BILO KORISNO?

1 quote-marks

Što je osjetljiva koža?

Ako vam se kao reakcija na čimbenike poput promjena u temperaturi, vjetra, UV-zraka, tvrde vode ili agresivnih proizvoda javljaju neugodni osjećaji - zatezanje, peckanje, žarenje ili bockanje - a pritom nemate vidljiv osip, vjerojatno imate osjetljivu kožu. Ako su prisutni crvenilo ili osip, vjerojatnije je da imate reaktivnu ili alergijama sklonu kožu. Za definitivnu dijagnozu bilo bi dobro javiti se dermatologu.

Saznajte više

JE LI OVO BILO KORISNO?

TOČNO ILI
NETOČNO

True-or-false-visual-1

KAKO SE OSJEĆAM U SVOJOJ KOŽI
MOŽE UTJECATI NA MOJU OSJETLJIVU KOŽU.

TOČNO TRUE-ANSWER

Stresom i snažnim emocijama uzrokuje se širenje krvnih žila u koži, čime se prouzrokuje crvenilo i osjećaji neugode. Mnoge osobe posežu za meditacijskom tehnikom potpune svjesnosti ili sličnim tehnikama opuštanja kao dragocjenim alatom za održavanje spokoja osjetljive kože. Ovaj pristup najdjelotvorniji je u kombinaciji sa stručnom njegom osjetljive kože, poput linije proizvoda TOLERIANE.
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ORGANSKI PROIZVODI
NAJBOLJI SU ZA OSJETLJIVU KOŽU.

NETOČNO WRONG-ANSWER

To što je nešto prirodno ne mora značiti da neće prouzročiti osip na koži. Zapravo, mnogi prirodni biljni ekstrakti mogu izazvati one dobro poznate osjećaje bockanja i peckanja. A što se tiče alergena, priroda ih je prepuna!
Saznajte više
True-or-false-visual-3

IZLAGANJE SUNCU MOŽE
POVEĆATI OSJETLJIVOST KOŽE.

TOČNO TRUE-ANSWER

Sunce može biti zaista pogubno po osjetljive tipove kože.Razlog tomu su UV-zrake koje u koži izazivaju oksidativni stres i upale, zbog čega se javljaju crvenilo i osip. U svoju svakodnevnu rutinu njege kože uključite širok spektar UVA-UVB i duge UVA zaštite, kao što je naša linija proizvoda ANTHELIOS.
Saznajte više
True-or-false-visual-3

DUGI, VRUĆI TUŠ
POMOĆI ĆE UMIRITI MOJU OSJETLJIVU KOŽU.

NETOČNO WRONG-ANSWER

Dugi, vrući tuš ili kupka možda će vam umiriti mišiće nakon naporna dana, ali za osjetljivu kožu nisu dobri. Izlaganjem osjetljive kože vrućim (i hladnim) temperaturama stimulira se lučenje histamina (molekule svrbeža), što može izazvati lančanu reakciju nadraženosti. Najbolje je odlučiti se za kratke tuševe ili kupke u mlakoj vodi.
Saznajte više

RUTINA NJEGE
ZA OSJETLJIVU KOŽU

U ovom odjeljku otkrit ćete rutine za njegu osjetljive kože koje preporučuju dermatolozi. Koja je osnova? Čišćenje blagom micelarnom vodom, zatim prskanje prirodnom, umirujućom termalnom izvorskom vodom i na kraju barijerna krema minimalističke formulacije, obogaćena umirujućim i probiotički aktivnim sastojcima.

Pronaći ćete i praktičan priručnik za odabir pravih proizvoda za svoju osjetljivu kožu, sa savjetima koje “gadarije” izbjegavati, kako zapakirati proizvod da ostane netaknut i kako testirati proizvode kako biste bili sigurni da više nikad nećete pocrvenjeti u licu. Pružit ćemo vam i najbolje preporuke za proizvode za njegu osjetljive kože, prikladne i za masnu i aknama sklonu kožu, zrelu kožu, dehidriranu kožu, kožu sklonu crvenilu itd.

NAŠA PREDANOST
SIGURNOSTI

Sigurnosni standardi iznad međunarodnih propisa o kozmetici.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100 % PROIZVODA
ISPITANO NA ALERGIJU

Pogledajte više
Jedan preduvjet = nulta stopa alergijskih reakcija
Otkrijemo li makar i jedan slučaj, vraćamo se u laboratorije i revidiramo formulu
laroche posay safety commitment formula protection product head

ZAŠTITA FORMULE
TIJEKOM VREMENA

Pogledajte više
Odabiremo najsigurnije pakiranje samo uz najnužnije konzervanse kako bismo jamčili netaknutu toleranciju i učinkovitost tijekom vremena.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NUŽNO,
U PRAVOM OMJERU

Pogledajte više
Razvijeni u suradnji s dermatolozima i toksikolozima, naši proizvodi sadrže samo nužne sastojke, u pravom omjeru.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTIRANO
NA VRLO OSJETLJIVOJ
 KOŽI

Pogledajte više
Tolerancija našeg proizvoda potvrđena je u primjeni na najosjetljivijoj koži: reaktivnoj, sklonoj alergijama i aknama, sklonoj atopiji, oštećenoj i oslabljenoj koži uslijed postupaka liječenja karcinoma.

POGLEDAJTE SVE ČLANKE O TOME
ŠTO UZROKUJE OSJETLJIVU KOŽU?

DRAGI
ČITATELJI/CE

Ovdje prikazane informacije namijenjene su isključivo općenitoj edukaciji i ni u kojem slučaju ne mogu biti zamjena za stručni medicinski savjet. Za medicinska pitanja uvijek se obratite kvalificiranom zdravstvenom djelatniku.