Lipikar obitelji

Omogućite bolji život
djeci s kožom sklonom atopiji

Pomoć djetetu kod atopijskog dermatitisa

Tijekom faze pogoršanja kao i tijekom remisije, emolijens je ključan za vašu dobrobit. Svaki dan tijekom cijele godine, primjena proizvoda za hidraciju i vraćanje lipida osigurava udobnost, a to je rutina koju moramo olakšati, osobito djeci. Jedna je od metoda igranje uloga. Djeca glume različite životinje na radionicama mazanja koje se održavaju u spa centru tvrtke La Roche-Posay, u koji godišnje dolazi 300 djece.

Ohrabrite dijete da se igra
s Lipijem i Karom

Prvi korak
Kao prvo, uvijek operi ruke prije nanošenja kreme. Najbolje je to učiniti odmah nakon tuširanja jer su ti ruke već čiste.
Drugi korak
Ugrij kremu tako da je trljaš dlanovima ruku. To je čini više tekućom tako da više kreme dođe na kožu.
Treći korak
Lice
Započni velikim kružnim radnjama na obrazu. Zatim protrljaj svoje mačje brčiće pa nos i čelo. Ispruži kažiprst poput puževih ticala i njima trljaj svoje kapke i iza ušiju.
Četvrti korak
Vrat i brada
Glumimo žirafu! Uzmi dovoljno vremena da naneseš ​kremu po svom dugom vratu, i ne zaboravi na stražnji dio vrata. Sve što moraš je nagnuti glavu prema naprijed.
Peti korak
Trbuh
Nacrtaj puževu kućicu radeći puno kružnih pokreta. Za nanošenje kreme sa strane, digni jednu ruku u zrak dok drugom nanosiš kremu od vrha prema dnu; a zatim promijeni ruke.
Šesti korak
Ruke
Zamisli da si životinja koja skače, poput vjeverice, zeca ili skakavca. Počni na ruci, penji se do ramena i skoči natrag na ruku! Započni ponovno, ali ovaj put s dlanom okrenutim prema gore kako bi hidrirao/la unutarnji dio ruku.
Sedmi korak

Noge
Odaberi neku drugu životinju koja skače i zatim ponovi iste pokrete kao i za ruke. Položi ruku na stopalo, povlači je skroz prema gore i zatim skoči natrag na stopalo. To učini za prednji i stražnji dio svake noge. Na kraju namaži tanki sloj kreme između nožnih prstiju koja su često suha.
Osmi korak
Leđa
Pozovi mamu ili tatu da te izmasiraju jer si i zaslužio/la! Mogu se izmjenjivati.

Pomozite djetetu da razumije svoju bolest: važno je da ne preuveličavate osobito ako je riječ o djeci s atopijom. Djeca su uglavnom svjesna činjenice da imaju ekceme, ali ne mogu to objasniti (pogotovo svojim prijateljima). Odakle dolazi bolest, je li zarazna i hoće li se izliječiti jednoga dana? Isto tako im je teško procijeniti srednjoročne koristi dobrog tretmana i praćenja njihovog stanja. Razgovarajte o tome s njima koristeći nastavna pomagala LIPI & KARA kako biste procijenili njihovo znanje.

Potičite ih da samostalno nanose tretman; to mogu činiti kada navrše treću ili četvrtu godinu!
Naša je sklonost da se prezaštitnički odnosimo prema djeci oboljeloj od atopijskog dermatitisa. Međutim, čak i vrlo mala djeca mogu biti odgovorna pa im tako možete promijeniti navike i način na koji doživljavaju bolest.
Usvajanjem rutine nanošenja kreme, prvo kroz igru, djeca će ubrzo moći to samostalno činiti kod kuće, u kući bake i djede ili na kampiranju. Izbijanja će biti sve slabija i rjeđa što će im omogućiti da ponovno budu bezbrižna. Rutina će s vremenom postati instinktivna i roditelji više neće morati inzistirati na njoj.

Od sedme godine djeca također mogu sama procijeniti svoje ekceme i pratiti razvoj njihovog stanja iz tjedna u tjedan. Pomoću alata PO-SCORAD koji je razvila Europska radna skupina za atopijski dermatitis, oboljela osoba može izmjeriti intenzitet lezija, simptoma, svrbeži i poremećaja spavanja.
http://www.poscorad.com/
http://www.poscorad.com/