AKNE KOD MUŠKARACA U ODRASLOJ DOBI:
NJEGA KOŽE I BRADE

Article Read Duration 4 minute čitanja

I muškarci pate od akni, a i brada može biti uzročnik nepravilnostima na koži. Slijedite ove jednostavne korake i očuvajte zdravlje svoje kože.

• Svakog jutra perite lice kako biste uklonili mrtve stanice kože
• Ako imate bradu, upotrebljavajte sredstva za akne iz ljekarne i zapamtite da ih valja umasirati u kožu ispod brade
• Ako se brijete, za borbu protiv iritacije kože upotrebljavajte kvalitetne britve i termalnu vodu u spreju nakon brijanja
• Nakon toga nanesite losion na vodenoj bazi za masnu kožu

POSTOJI LI NJEGA
ZA UKLANJANJE AKNI KOD ODRASLIH MUŠKARACA?

Što učiniti ako vam u kasnijim fazama života i dalje iskaču prištići

Kod mnogih muškaraca pojave na koži kao što su akne, prištići i crvenilo javljaju se i u tridesetima i četrdesetima. Ako vas ti problemi muče i u odrasloj dobi, to može utjecati na vaše samopouzdanje! Ali ne treba očajavati, postoje jednostavni savjeti i trikovi kojih se možete držati. Uz uporabu pravih proizvoda za čišćenje i hidrataciju te ciljanu njegu, bit ćete na dobrom putu za poboljšanje kože. A ako ste jedan od mnogih muškaraca koji imaju bradu, u nastavku pročitajte savjete za njegu brade kad imate akne.

NAJBOLJI PROIZVOD ZA ČIŠĆENJE
ZA AKNE KOD ODRASLIH MUŠKARACA

Perite lice. Da, zaista je tako jednostavno. Muškarci skloni aknama u odrasloj dobi i aknama ispod brade trebali bi prati lice i ujutro i navečer. Vrijeme provedeno u kupaonici bit će dobro utrošeno! Nakupljanje mrtvih stanica kože može prouzročiti to da koža izgleda blijedo i sklono izbijanju akne. Jutarnjim ćete pranjem ukloniti mrtve stanice, a usput se i razbuditi! Večernjim čišćenjem uklonit ćete mrtve stanice i nečistoće iz zraka koje su vam se tijekom dana nataložile na licu.


Koji su najbolji proizvodi za pranje lica ako ste kao odrasli skloni aknama?

La Roche-Posay nudi širok asortiman proizvoda za čišćenje različitih tipova kože koje su odobrili dermatolozi.


Nasapunajte se pjenušavim gelom za čišćenje EFFACLAR

Pjenušavi gel za čišćenje EFFACLAR posebno je razvijen za kožu sklonu aknama. Njegovi aktivni sastojci za čišćenje odabrani su zbog svoje visoke učinkovitosti u uklanjanju nečistoća i viška sebuma. Ovaj pjenušavi gel sadrži umirujuću LA ROCHE-POSAY TERMALNU IZVORSKU VODU za umirivanje nadraženosti, čišćenje i osvježavanje kože.


Savjeti za čišćenje iz La Roche-Posaya

Vjerovali ili ne, postoji pravi način čišćenja! Stoga, prije nego što zapljusnete lice, pogledajte naše savjete:

  • Prije čišćenja operite ruke i nokte
  • Pore odčepite s pomoću mlake vode
  • Na dlan stavite malo proizvoda za čišćenje i vode te nanesite na lice
  • Umasirajte ga nježnim, kružnim pokretima
  • Usredotočite se na T-zonu i vrat
  • Isperite hladnom vodom kako bi se pore bolje stisnule
  • Čistim ručnim lice tapkajte kožu, izbjegavajte trljanje zbog trenja

Ako vas brinu akne u odrasloj dobi ili akne ispod brade, pročitajte dalje!

NAJBOLJI ČUDESNI PROIZVODI ZA MUŠKARCE
S AKNAMA U ODRASLOJ DOBI ILI AKNAMA ISPOD BRADE

Ako ste skloni aknama u odrasloj dobi ili ispod brade, važno je pronaći proizvod koji istovremeno hidratizira kožu i rješava prištiće i sjaj. Čak i ako vam je koža sklona mašćenju hidratacija je bitna za očuvanje njezinog zdravlja, a dehidrirana će se koža zapravo još više mastiti. Najstručnija dermokozmetička rješenja kao što je EFFACLAR Duo(+) kombiniraju najbolje aktivne sastojke za uklanjanje akni, poput salicilne kiseline s hidratantnim pripravcima na bazi vode koji ne nadražuju masnu kožu. Ako tražite hidratantno sredstvo s mat-učinkom koje regulira lučenje sebuma isprobajte EFFACLAR Mat.

Kako se riješiti akni
ispod brade

Pozorno birajte britvu kako biste izbjegli akne ispod brade

Ne, nemojte naprosto uzeti pakiranje s najviše britvi, odaberite britvu izrađenu baš za vašu kožu. Većina muškaraca britve koristi nekoliko puta tjedno, stoga je važno odabrati onu koja neće uzrokovati upale i ružne prištiće.
U obzir uzmite osjetljivost svoje kože i čvrstoću dlaka brade. Ako ste skloni uraslim dlakama i iritaciji kože nakon brijanja, s pomoću umirujućeg spreja ublažite nadraženost i crvenilo. LA ROCHE-POSAY TERMALNA IZVORSKA VODA pomoći će vam umiriti iritaciju osjetljive kože nakon brijanja.

Za njegu kože sklone aknama ispod brade možete koristiti iste one farmaceutske proizvode koje biste koristili za bilo koje druge akne. Očistite svoju bradu dubinski, a potom nanesite njegujuću kremu i umasirajte je u kožu ispod brade. Samo pripazite na to da proizvodi koje koristite budu prikladni za osjetljivu kožu, kako biste izbjegli iritaciju i ljuštenje.

KOJI SU LIJEKOVI DOSTUPNI
ZA LIJEČENJE AKNI KOD ODRASLIH?

Pročitajte naš članak o tome kako dermatolozi mogu ukloniti akne općenito, što uključuje i akne kod odraslih i akne ispod brade.

Zanima li vas više o najboljem lijeku za akne kod odraslih? Pročitajte naš cjeloviti vodič za medicinsko liječenje akni.

TOČNO ILI
NETOČNO

True-or-false-visual-3

ŠEĆER MOŽE
POGORŠATI AKNE.

TOČNO TRUE-ANSWER

Nedavne studije pokazale su da namirnice s visokim glikemijskim indeksom - one koje uzrokuju nagli porast šećera u krvi - mogu pogoršati akne.  Znamo da je to lakše reći nego učiniti, ali da bi vaša koža bila sretna, suzdržite se od slatkiša, jako zaslađenih pića i proizvoda od bijelog brašna. Umjesto toga, držite se vlaknima bogatih namirnica poput cjelovitih žitarica i mahunarki.
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ISTISKIVANJE PRIŠTIĆA NEĆE
PUNO POMOĆI.

ISTINA TRUE-ANSWER

Iako izgleda kao brzo rješenje, istiskivanje prištića u stvari može pogoršati stanje Vaše kože sklone aknama jer može oštetiti zaraženi korijen dlake i pojačati upalu. Svojim noktima čak možete izazvati i novu infekciju.Zato je istiskivanje prištića štetna navika koju je bolje izbjegavati!
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ČOKOLADA JE LOŠA
ZA KOŽU SKLONU AKNAMA

NETOČNO TRUE-ANSWER

Nema čvrstih dokaza da čokolada ima ikakvog utjecaja na akne, ali svi smo različiti, tako da čokolada u nekih ljudi može uzrokovati izbijanje akne. U stvari, tamna je čokolada puna antioksidansa dobrih za kožu.
Saznajte više
True-or-false-visual-1

MASNA HRANA
JEDNAKO MASNA KOŽA.

NETOČNO TRUE-ANSWER

Uobičajeni mit o aknama je da se masti iz hrane pretvaraju u dodatne masti u Vašim porama, ali među njima ne postoji izravna veza. Međutim, prehrana bogata nezasićenim mastima može poticati mikro-upale u svim organima, uključujući kožu.  Ukratko, slanina i čips neće uzrokovati akne, ali je umjerenost dobar odabir za opće zdravlje.
Saznajte više
QuestionMark_Desktop

JESTE LI
ZNALI?

DidYouKnow_Desktop_1

EFFACLAR rutina u tri koraka - očisti, popravi, zaštiti - dokazano je učinkovita kod pacijenata s kožom sklonom aknama koji žive u onečišćenom okružju.*

*Kvantitativna studija, Peking/Šangaj, 2014, Ukupni uzorak: n=600 ²DIM Sell-in YTD rujan 2015. ³INS/Kantar Health La Roche-Posay Barometers 2013.

I ZA TO IMAMO
ODGOVARAJUĆI ASORTIMAN

EFFACLAR je cjelovita linija proizvoda za rješenje protiv nepravilnosti namijenjena svim stadijima životnog ciklusa nepravilnosti na koži s visokom učinkovitošću istodobno osiguravajući savršenu toleranciju.

NAŠA PREDANOST
SIGURNOSTI

Sigurnosni standardi iznad međunarodnih propisa o kozmetici.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100 % PROIZVODA
ISPITANO NA ALERGIJU

Pogledajte više
Jedan preduvjet = nulta stopa alergijskih reakcija
Otkrijemo li makar i jedan slučaj, vraćamo se u laboratorije i revidiramo formulu
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NUŽNO,
U PRAVOM OMJERU

Pogledajte više
Razvijeni u suradnji s dermatolozima i toksikolozima, naši proizvodi sadrže samo nužne sastojke, u pravom omjeru.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTIRANO
NA VRLO OSJETLJIVOJ
 KOŽI

Pogledajte više
Tolerancija našeg proizvoda potvrđena je u primjeni na najosjetljivijoj koži: reaktivnoj, sklonoj alergijama i aknama, sklonoj atopiji, oštećenoj i oslabljenoj koži uslijed postupaka liječenja karcinoma.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ZAŠTITA FORMULE
TIJEKOM VREMENA

Pogledajte više
Odabiremo najsigurnije pakiranje samo uz najnužnije konzervanse kako bismo jamčili netaknutu toleranciju i učinkovitost tijekom vremena.

SAZNAJTE VIŠE O TOME
ŠTO SU AKNE

PRIKAŽI SVE ČLANKE
O KOŽI SKLONOJ AKNAMA

placeholder SVE O AKNAMA
I MASNOJ KOŽI
DOZNAJTE VIŠE