3 pitanja za stručnjaka

Vaskularni laseri daju odlične rezultate u liječenju rozaceje.

Img_Vaskularni laseri daju odlične rezultate u liječenju rozaceje.

Vidljive žilice na licu zovemo rozacejom. To stanje često je u kombinaciji s eritrozom ─ proširenim crvenilom na obrazima. Neki tipovi kože lako pocrvene od izloženosti stresu, vrućini, hladnoći ili čak zbog probave. Kako se to može liječiti? Savjet dermatologa.

Koji je profil pacijenata s rozacejom?

Prisutnost proširenih žilica na licu dokaz je krhkosti kožnih kapilara.

To je više zajedničko pacijentima s blijedom i tankom kožom. Određeni faktori pridonose pojavi rozaceje. Iznenadna promjena temperature iz hladne u vruću, dim cigarete, začini, alkohol i stres. Sve to lako uzrokuje proširenje krvnih žilica na licu te uzrokuje crvenilo lica. Izbjegavajte mitove povezane s ovim stanjima, imati rozaceju ne znači da mnogo pijete!

Koji savjet dajete svojim pacijentima?

Također moramo djelovati na one faktore koji pridonose rozaceji.

Kad pacijent ima blijedu kožu, trebao bi izbjegavati začinjenu hranu i zaštititi se od hladnog vremena zimi izrazito hidratantnim proizvodima. To je dobar razlog i za prestanak pušenja. Uvijek preporučujem uporabu krema koje sadrže aktivne sastojke koji djeluju na mikrocirkulaciju kože. Također je važno odstraniti šminku nježno, izbjegavajući nadraživanje kože. Konačno, potičem uporabu prikladne korektivne šminke. Kao i krema koje ublažavaju crvenilo - naročito oko očiju.

Kako je liječiti?

Kada je samo nekoliko jače vidljivih žilica, opcija je još uvijek elektrokoagulacija.

Dandanas vaskularni laseri daju odlične rezultate. KTP laser može znatno popraviti rozaceju u 2 ciklusa u razmaku od 6 tjedana. Također koristim Intenzivno Pulsirano Svjetlo („flash" lampe) što daje dobre rezultate na eritrorozaceji. Ovi tretmani moraju se izvoditi kad koža nije izložena suncu.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci