free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Što su miteseri?

Miteseri se javljaju u središtu lica, često oko nosa koji je tipično područje poznato kao T-zona i ove su bubuljice najteže za liječenje. Naširoko su poznate kao najtvrdokornije od svih bubuljica i strašne su jer se toliko ističu. Nažalost, čini se da su nevjerojatno uporne zbog čega je važno znati točno što su i kako ih najbolje liječiti.

FFS Mag article 30761 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_76033417)

Što su miteseri?

Mitesere je lako uočiti na koži, tamni su i malo uzdignuti. Za razliku od drugih bubuljica nisu upaljeni te nisu bolni na dodir. Iako je to blagi oblik akni, ponekad mogu uzrokovati više psihološkog stresa od ostalih bubuljica zbog svoje boje i upornosti kojom ostaju na našim licima! Uz njihovu više no neugodnu pojavu miteseri mogu izbiti i na vratu, prsima, rukama i ramenima, baš kao i na licu.

Što uzrokuje mitesere?

Ove tamne bubuljice pojavljuju se zbog začepljenih folikula dlake. Folikuli sadrže vlasi i lojne žlijezde koje proizvode sebum kako bi koža ostala meka. Mrtve stanice kože i sebum se nakupljaju i tvore čep koji pocrni u kontaktu s vanjskim zrakom zbog oksidacije.

Miteseri nastaju različito od ostalih nepravilnosti, nisu posljedica ničeg bakterijskog, već su jednostavno nakupine sebuma i zato je našim tijelima sasvim svejedno što su miteseri na koži jer nam nisu nikakva prijetnja. Unatoč tome, moguće je liječiti mitesere, možda samo treba malo više vremena nego kod drugih nepravilnosti. Strpljenje je najvažnije kod liječenja mitesera!

Liječenje

Ciljani sastojci

Neki proizvodi koji navodno djeluju na mitesere sadržavat će alkohol, mentol i eukaliptus koje bi trebalo izbjegavati jer će značajno povećati tvorbu masnoća i pogoršati problem. Glede sastojaka, salicilna kiselina je tvoj najbolji prijatelj. Kiselina će otčepiti tvoje pore i riješiti problem mrtvih stanica nakupljenih poticanjem zdrave stanične obnove. Salicilna kiselina može se naći u proizvodima kao što su njege za pranje lica, kreme i gelovi.

Redoviti piling

Još jedna zamka u koju smo upali, a vezana je uz mitesere  jest tretiranje kože kao da je prljava. Miteseri možda sliče sitnim mrljama prljavštine, no oni ne nastaju jer je tvoja koža nečista...stoga prestani trljati lice tako jako! Trljanje ustvari potiče živčane završetke na otpuštanje hormona koji povećavaju tvorbu masnoća. Uvođenje zdravog režima njege kože pomoću mikropilinga je važno kad pokušavamo ukloniti mrtve stanice, no radi to nježno i ne pretjerano.

Uz ove informacije, malo strpljenja i nešto ustrajnosti vidjet ćeš da će tvoji miteseri početi nestajati.

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, mitiseri, lečenje,

|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože