free from spots

Otkrij sve što trebaš znati kako bi se bolje borio protiv akni i osjećao samopouzdanije.

Zašto se moje nepravilnosti pogoršavaju tijekom proljeća ni ljeta?

Proljeće i ljeto je doba dužih dana i kasnih zalazaka sunca, roštilja na plaži i provođenja vremena na otvorenom, no jednako tako i toplog vremena, znojne kože i nepravilnosti. Porast temperatura i bpravak na otvorenom loše djeluju na akne, a koža postaje masna i sklona bubuljicama. Pročitaj savjete i trikove kako tvoja koža može izgledati što je bolje moguće ovoga ljeta.

FFS Mag article 30776 : Main article image (LP50109)

Zašto se moje nepravilnosti pogoršavaju tijekom proljeća ni ljeta?

Česta zabluda jest da znoj uzrokuje bubuljice. To je, ustvari, kombinacija znoja i viška masnoće, prljavštine te bakterija koje začepljuju pore kože i dovode do izbijanja bubuljica.
Još jedan razlog pogoršanja bubuljica tijekom ljeta je keratolitički učinak sunca na kožu. To znači da kad se naša koža izlaže suncu, povećana je brzina kojom se ona obnavlja. To pak ima obrnuti učinak kad se sklonimo sa sunca čime se obnova stanica kože usporava. Posljedica tog usporavanja je zadržavanje mrtvih stanica na koži koje začepljuju pore, stoga je važno brinuti o koži tijekom ljeta da se izbjegnu izbijanja bubuljica.

Briga o koži tijekom ljetnih mjeseci

Čišćenje:

Čišćenje je od najveće važnosti tijekom toplijih mjeseci. Uklanjanje znoja, make-upa i masnoće osigurat će da se ne začepljuju pore i tvore nove bubuljice. Effaclar Purifying Foaming Gel je formuliran posebno za masnu kožu i nepravilnosti. Koristi gel ujutro i navečer za osjećaj čistoće koji će te savršeno pripremiti za ljetni dan. Gel treba zapjeniti i umasirati u kožu kako bi se postigao učinak svježine i kontrolirao višak sebuma.

Tonifikacija:

Upotreba tonera ljeti dobra je ideja za one koje zabrinjava veličina pora i sjaj koji često dolazi s nepravilnostima sklonom kožom. Serozinc je sprej koji se nanosi na kožu koliko god je potrebno - savršen je za erupciju svježine za vrućih dana. Tonificirajuća vodica trenutačno djeluje protiv sjaja i sužava pore te smiruje i pročišćuje kožu.

Odabir pravog pudera

Drži se laganog pudera tijekom ljeta kako bi tvoja koža disala. Teže bi formule mogle blokirati pore i potaknuti izbijanje bubuljica, stoga biraj toniranu hidratantnu njegu ili BB kremu.

Hidratacija:

Ne preskači hidrataciju samo zato što je ljeto! Effaclar Mat je odličan za one s masnom kožom jer djeluje na kontrolu viška sebuma, kao i na učinke vlažnosti i sjaja. Matirajući učinak je idealan za one s prekomjernim sjajem tijekom ljeta, a nemasna je tekstura savršena za osobe  sa začepljenim porama. Za osobe s miteserima i sjajem je Effaclar K (+) jer se bori protiv znakova oksidacije i viška sebuma.

Naposljetku, oni s bubuljicama bi trebali koristiti Effaclar DUO [+]. Ovaj legendarni proizvod protiv nepravilnosti sadrži salicilnu kiselinu i LHA za eksfolijaciju kože te istovremeno tretira nepravilnosti i upalu. EFFACLAR DUO [+] sad je dostupan sa zaštitom SPF 30 protiv UVA i UVB zraka i primjeren je za sve tipove kože.


Ako kožu izlažeš suncu tijekom ovog perioda, potrebno je koristiti SPF 50 svaka 2 sata za najbolju zaštitu.
Ljeto je definitivno vrijeme za uživanje, a koža sklona nepravilnostima te ne bi trebala kočiti u tome. Samo pažljivo njeguj kožu i uskoro ćeš zaboraviti na brige!

Ovaj je članak predviđen samo u svrhu općeg informiranja. Potrebno je zatražiti savjet od stručnjaka prije početka novog režima ili načina ponašanja.

Svi članci o: akne, koža, leto,

33369
|||

Tvoja primjerena rutina njege kože

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNI MAKEUP
Img_KOREKTIVNI MAKEUP

Otkrij više

Otkrij više o njezi aknama sklone kože