Zlatna pravila

5 savjeta za šminkanje za osjetljivu kožu

Img_5 savjeta za šminkanje za osjetljivu kožu

Imati osjetljivu kožu ponekad se čini dvostrukom kaznom: pretjerano reagira i šminka joj je zabranjena. No ipak, ovo svakodnevno zadovoljstvo ne smije biti zabranjeno, čak ni najkrhkijoj koži. Upravo suprotno, šminka čak može neutralizirati crvenilo, popraviti izgled kožnih reakcija i zaštititi kožu od vanjskih agresora, pod uvjetom da slijedite sljedeće savjete:

1. pravilo

Prije odabira isprobajte proizvod

1. Regles d'or_illu 1

Osjetljiva koža reagira na čimbenike koje „obična" koža podnosi. Stoga je važno, prije nego što usvojite proizvod, isprobati ga na malom dijelu svoga lica. Ako ne osjetite nikakvu neugodu u roku od 24 sata od nanošenja, to su dobre vijesti − pronašli ste pravi proizvod za sebe!

2. pravilo

Slobodni alergeni

1. Regles d'or_illu 2

Pri odabiru šminke za osjetljivu kožu morate biti vrlo pažljivi! Popis sastojaka ne smije sadržavati nikakva iznenađenja. Pazite da proizvod zadovoljava kriterije sigurnosti, posebno u pogledu hipoalergenosti i dermatološkog ispitivanja. Također obratite pozornost na oznake poput „ispitan na nikal" koje znače da je proizvod formuliran s najmanjim mogućim sadržajem nikla, a time i minimalnim rizikom od alergijskih reakcija.

3. pravilo

Ciljajte na svoje najbolje saveznike

1. Regles d'or_illu 3

Vaša osjetljiva koža nema jedino neprijatelje, stoga je važno da upoznate i njezine saveznike! Što se šminke tiče, odaberite hipoalergene i nekomedogene formule koje ne maste i koje su bogate hidratantnim i antioksidacijskim sastojcima. Dajte prednost teksturama koje ne začepljuju pore i koje koži omogućavaju disanje. Naposljetku, birajte proizvode koji pružaju zaštitu i od vanjskih agresora, poput sunca i onečišćenja.

4. pravilo

Termalna izvorska voda, pametan izbor

1. Regles d'or_illu 4

Raspršivanje termalne izvorske vode La Roche-Posay po cijelom licu nakon nanošenja šminke učinit će je trajnijom i istovremeno omekšati, hidratizirati i zaštiti Vašu kožu zahvaljujući njezinoj jedinstvenoj kombinaciji minerala i elemenata u tragovima, uključujući selen, koji je poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima.

5. pravilo

Brinite za svoje proizvode i oni će Vam uzvratiti uslugu

1. Regles d'or_illu 5

Vaši proizvodi za ljepotu brinu za Vašu kožu. No brinete li se Vi za svoje proizvode za ljepotu?! Kako biste bili sigurni da će ostati jednako učinkoviti i ugodni za korištenje kao i prvoga dana, čuvajte ih na hladnom i suhom mjestu (dakle, možda ne u kupaonici). Nikada ih nemojte ostavljati nepokrivenima i u dodiru sa zrakom te očistite četkice nakon svake upotrebe.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci