0
Nazad laroche-posay.com

Novi dječji kutak posvećen poticanju samostalnosti kod  djece s kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Atopijski dermatitis i sportske aktivnosti

Jesi li talent za košarku, ples ili si pravi kung fu majstor? Postoji toliko sportova u kojima možeš uživati - i svrbež ne bi trebao biti taj koji će ti stati na put - zato pročitaj naš brz vodič kroz vođenje brige o svojoj koži poput prvaka!

Img_Atopijski dermatitis i sportske aktivnosti

Buć!

Ne postoji ništa poput snalaženja "poput ribe u vodi". Ali ukoliko patiš od atopije, moraš slijediti nekoliko jednostavnih pravila kako bi mogao uživati u morskoj vodi ili u bazenu. Prije kupanja, nanesi Lipikar Baume AP+. Nakon izlaska iz vode, otuširaj se i ponovno nanesi balzam na područje zahvaćeno iritacijama i svrbežom.

Odjelo (ne) čini majstora

Ako igraš nogomet, plešeš balet ili treniraš judo, možda moraš nositi posebnu odjeću. Dresovi su najčešće napravljeni od poliestera (umjesto pamuka - najboljeg prijatelja kože) koji može potaknuti svrbež. Savjetujemo nanošenje Lipikar Baume AP+ balzama prije oblačenja dresa. Također, ako je moguće, pamučnu majicu ili potkošulju ispod dresa kako bi zaštitio kožu.

v_article05_para2.jpg

Ako nemaš poseban dres koji moraš nositi, savjetujemo nošenje širih hlača i majice. To će ti pomoći u održavanju temperature tvog tijela nižom, a i malo sunca neće škoditi tvojoj osjetljivoj koži. Ako je pak sunce jako, nanesi kremu sa zaštitnim faktorom svaka 2 sata i nosi šešir i sunčane naočale!

v_article-11.jpg

Pobjedi znoj

Koji god sport da odabreš, nemoj se zaboraviti zagrijati prije igre. Također, radi male pauze uz vodu i hlađenje. Odličan savjet koji imamo kako bi se osvježio jest da se pošpricaš termalnom vodom tijekom pauze! Znoj može pogoršati stanje svrbež ako ostane na koži predugo. Također, prilikom tuširanja neka voda bude mlaka (oko 32°C) i neka tuširanje ne traje predugo (oko 5-10 minuta), a zatim osuši kožu tapkajući ju pamučnim ručnikom i nemoj zaboraviti nanijeti balzam nakon tuširanja.

Ponekad je dobro odmoriti

Sportske aktivnosti su odlične za tvoje zdravlje. Ali ponekad je bolje rješenje ostati na klupi i bodriti svoje prijatelje. Kako znaš kada je to slučaj?
kada su najhladniji i najtopliji dani u godini
- kada se ekcem inficira
- kada ti uslijed grebanja i češanja kože ona postane upaljeno crvena

v_article-494239087.jpg

Tajno oružje u tvom džepu

Kojim god sportom da se baviš, nosi svoj Stick u džepu. Ako osjećaš nagon za češanjem, posegni za njim i namaži ga na zahvaćeno područje.

I zapamti zlatno pravilo koje ti poručuje Kroko: "Nikad ne dozvoli svrbežu da ti stane na put. Moraš naći način da se nosiš s njim." Na taj način ćeš se moći uspješno koncentrirati da postaneš šampion. Ili ćeš se barem zabavljati pokušavajući!