Koža Vaše bebe

Osjetljiva po prirodi:
Iako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista, 
one funkcioniraju drugačije

SOS nadražena guza

Guza Vaše bebe prolazi kroz puno svakoga dana i često je izložena iritacijama i crvenilu, tj. pelenskom osipu.

Guza Vaše bebe je vrlo osjetljivo područje

Iako njegovo medicinsko ime - eritem - zvuči opasno, pelenski osip je benigno stanje koje pogađa većinu beba. Više čimbenika utječe na nastanak crvenila i iritacija:

  • 1Bebina guza provodi dan i noć u vlažnoj okolini i neprestano je izložena urinu i stolici koji su kiseli. Ta se pojava pogoršava s toplim vremenom i porastom temperature.
  • 2Pelene koje su premale i koje se ne mijenjaju dovoljno često također pogoršavaju osip. Uz to, čim beba počne sjediti (s otprilike 6 mjeseci), dodatno trenje povećava opasnost od pelenskog osipa.
  • 3Izbijanje zuba i ostale uobičajene dječje tegobe također mogu uzrokovati nadraženu kožu guze.
  • 4Higijena i proizvodi neprimjereni osjetljivoj koži beba

Kako njegovati pelenski osip?

Kad Vaša beba dobije pelenski osip, koži guze je potreban nježan tretman i smirivanje. Potrebno je uglavnom 2 do 4 dana da se nadražena koža smiri ako koristite primjerenu rutinu i proizvode.

Za čišćenje nadraženog područja koristite Lipikar Syndet AP+. Njegova smirujuća i pročišćavajuća svojstva uklanjaju nečistoće s kože. Nježnim kružnim pokretima umasirajte zaštitnu obnavljajuću kremu u kožu i smirite je. Dobro je nadraženu kožu ostaviti na zraku kad god je to moguće.

Kako spriječiti pelenski osip?

Za sprečavanje pelenskog osipa usvojite ove jednostavne, ali vrlo važne navike:

  • Kupujte pelene u veličini koja odgovara Vašoj bebi. Mijenjajte pelenu čim je mokra ili vlažna i izbjegavajte duži kontakt guze i urina ili stolice.
  • Očistite bebinu guzu prilikom svakog mijenjanja pelena nježnim gelom bez sapuna kao što je LIPIKAR Syndet AP+. Izbjegavajte sapune, rukavice za kupanje i spužvice. Preporuča se izbjegavati i uporabu maramica koje potiču trljanje i mogu nadražiti kožu naših najmlađih.
  • Temeljito osušite guzu Vaše bebe i nabore na koži nježnim tapkanjem.
  • Ne čekajte da ugledate crvenilo ili iritaciju kako biste reagirali: nanesite zaštitnu kremu nakon svake promjene pelena.