Usmjerenost na...

Dermatolog odgovara na 5 najčešćih pitanja o omiljenom anti age sastojku - hijaluronskoj kiselini

Img_Dermatolog odgovara na 5 najčešćih pitanja o omiljenom anti age sastojku - hijaluronskoj kiselini

Hijaluronska kiselina jedan je od najomiljenijih anti - age sastojaka koje volimo zbog osvježavajućeg učinka koji ima. Zato smo dr. Jelenu Meštrović Štefekov, spec. dermatovenerologije, upitali da nam odgovori na 5 najčešćih pitanja o hijaluronskoj kiselini kako bismo izvukli maksimum svježine iz proizvoda.

1. Koja je uloga hijaluronske kiseline u koži?

Hijaluronska kiselina viskozna je tvar koja oblaže vezivna vlakna kolagena i elastina, omogućujući njihovu lubrikaciju, a dio je izvanstanične materice kože -  tzv. ECM-a kože. U isto vrijeme hijaluronska kiselina stimulira produkciju kolagena i elastina.

Po kemijskom je sastavu složeni šećer koji djeluje poput spužve - ima sposobnost vezanja i zadržavanja velike količine vode unutar kože. Zbog svega navedenog, hijaluronska kiselina  osigurava adekvatnu vlažnost kože, njezinu punću, kompaktnost tkiva i 3D efekt kože.

2. S koliko godina počnemo gubiti hijaluronsku kiselinu iz kože?

S godinama se razine hijaluronske kiseline u koži smanjuju, a proces započinje već u 30-im godinama, tako da su dok navršimo 50. rođendan razine hijaluronske kiseline smanjene za čak 50%. To se očituje u gubitku strukture i arhitekture kože, njezinog volumena, vlažnosti i sjaja. Svi znakovi starenja kože su vidljiviji, a lice dobiva iscrpljen, umoran izgled.

3. Kako sve možemo vratiti koži hijaluronsku kiselinu?

Preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu, osobito visoko koncentrirani serumi s hijaluronskom kiselinom, nadoknađuju gubitak prirodne hijaluronske kiseline, rehidriraju i vraćaju volumen kože, te smanjuju izražajnost bora. Kombinacijom hijaluronske kiseline male i velike molekulske mase u preparatu to se djelovanje pojačava, omogućavajući djelovanje i u dubljim i površnim dijelovima kože.

Uz to, hijaluronska kiselina male molekulske mase penetrira duboko, te uz dubinsku rehidraciju ima i sposobnost stimulacije sinteze kolagena, dok hijaluronska kiselina velike molekulske mase restrukturira zaštitnu barijeru kože, stvarajući fini, nevidljivi film na površini kože.

4. Mogu li osobe s osjetljivom kožom koristiti serume s hijaluronskom kiselinom?

Dapače. Osobama s osjetljivom kožom često preporučujemo korištenje seruma s hijaluronskom kiselinom jer djeluju smirujuće, osobito u kombinaciji s tvarima koje pojačavaju njihovo protuupalno i reepitelizirajuće djelovanje poput vitamina B5.

5. Kome biste preporučili serum Hyalu B5?

- Osobama koje imaju bore, gubitak volumena i elasticiteta kože, umorni izgled kože
- Zbog dobre podnošljivosti,  osobama s osjetljivom kožom i kao anti-age preparat i kao preparat za njegu
- Osobama koje traže adekvatnu njegu nakon estetskih tretmana

Hyalu B5 serum iz laboratorija La Roche - Posay obnavlja kožu, vraća joj punoću i djeluje na znakove starenja. Sadrži dva tipa čiste hijaluronske kiseline, vitamin B i madecassoside.  La Roche - Posay termalna voda s mineralima potiče obnovu kožne barijere, a zbog svoje teksture svježeg hidratantnog vodenastog gela lako se nanosi, te je primjeren za sve tipove kože.

YouTube video: Dermatolog odgovara

PARA_DISPLAYTYPE_TEXT_GALLERY

HYALU B
Nova njega protiv bora i za punoću osjetljive kože

hijaluronska kiselina

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci