3 pitanja za stručnjaka

Potreban Vam je proizvod bogat pigmentima kako biste prekrili ožiljak

Img_Potreban Vam je proizvod bogat pigmentima kako biste prekrili ožiljak

Nakon zahvata na licu kirurg je često zadovoljan ožiljkom ako je on malen i fleksibilan. No pacijent je često razočaran. Savjeti dermatologa o tome kako prekriti ove neizbježne ožiljke.

1. Kako se razvijaju ožiljci kod Vaših pacijenata?

Najprije su crveni i osjetljivi.

Nakon toga postupno blijede i postaju bezbolni. Nakon jednog mjeseca može ih se nježno masirati kako bi se vratila gipkost kože. Napokon, koži se vraća njezina prvotna boja i ožiljak nestaje. Potrebno je od godine dana do 18 mjeseci da bi se postigao krajnji rezultat.

Sammenheng

Trebate proizvod bogat pigmentima koji zovemo "korektivnim puderom":

običan puder neće biti dovoljan. Korektivni puder najprije zagrijete na gornjem dijelu dlana, a zatim malu količinu utapkate na ožiljak. Nakon toga širokom četkom pređete po ožiljku kako biste temeljito prekrili sve nepravilnosti. Četka nam služi i kako bi pokupila višak s rubova i stopila proizvod sa zdravim okolnim područjem.

3. Prema Vašem mišljenju, je li šminka dovoljna kako bi se ožiljak zaštitio od sunca?

Pigmenti koje sadrže korektivni proizvodi iste su vrste kao i oni koji se koriste u kremama za zaštitu od sunca.

Stoga nam pružaju dovoljnu zaštitu tijekom cijeloga dana, naprimjer tijekom dana na radnom mjestu koje nije direktno izloženo suncu. Šminka se lako može popraviti tijekom dana. Ukoliko je osoba jače izložena suncu, tada šminku treba nanijeti nakon kreme za zaštitu od sunca, koja se pak mora nanovo nanositi svaka 2 do 3 sata.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci