Svjedočanstva

„Riješili smo se upalnih akni moje kćeri"

Img_„Riješili smo se upalnih akni moje kćeri"

Laura je nekoliko mjeseci patila od akni. No uz podršku svog dermatologa, uspjela je povratiti čistu kožu. Saznajte kako od njezine majke Marice.

Kontekst

Marice, kada su se u Vaše kćeri prvi put pojavile akne?

Moja je kći Laura počela imati manje probleme s aknama u dobi od oko 14 godina. Baš u žaru adolescencije! Promjene u hormonima u pubertetu jedan su od uzroka nastanka akni.

Simptomi

Kako su se njezine akne manifestirale?

U početku je imala tek nekoliko prištića i manje nepravilnosti na koži, no ubrzo se problem značajnije proširio. Miteseri i crvene bubuljice pojavile su se na njezinim leđima i prsima. Tijekom ljetnih praznika ove su se pojave povukle. Bila je presretna! Nažalost, nekoliko tjedana nakon što se vratila u školu, problem se vratio.

Rješenje

Što ste odlučili učiniti?

Kako bismo riješili njezin problem s aknama, ugovorili smo pregled kod dermatologa. On nam je objasnio da je sunce zapravo bilo lažni prijatelj aknama. Laura je stoga odustala od isušivanja prištića na suncu. Nadalje, dermatolog je Lauru naučio kako voditi dnevnu brigu o svojoj koži: sredstvima za čišćenje, posebnim kremama za masnu kožu, nekomedogenom šminkom. Ove konzultacije, uz proizvode za čišćenje i njegu lica, omogućile su joj da krene iznova. Također, preporučio joj je terapiju za zahvaćena mjesta. Zahvaljujući svim ovim mjerama, akne su se u moje kćeri vidljivo smanjivale iz mjeseca u mjesec. Nakon godinu dana potpuno su nestale. Napokon smo se riješili njezinih upalnih akni! Lauri se vratilo samopouzdanje koje je bila izgubila zbog njih. Tako je lijepo vidjeti kako se opet smije i svakog jutra uživa u uređivanju!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci