Svjedočanstva

„Napokon sam pronašla rješenje za ublažavanje iritacije i crvenila na Teovoj guzi"

Img_„Napokon sam pronašla rješenje za ublažavanje iritacije i crvenila na Teovoj guzi"

Dijana je rodila prije 6 mjeseci. Njezin sin Teo redovito je patio od pelenskog osipa.

Kontekst

Dijana, kada su započeli Teovi problemi?

Teo je patio od ovih problema naročito tijekom prvih nekoliko mjeseci nakon rođenja. I sad se pojavljuju, ali mnogo rjeđe i u mnogo blažem obliku nego ranije.

Simptomi

Kako se ovaj problem razvijao?

U prva tri mjeseca nakon rođenja, Teo je patio od čestih proljeva i grčeva. Uz pomoć pedijatra saznala sam razlog: Teo ne podnosi laktozu. Tijekom tog razdoblja, zbog čestog proljeva, jako je patio i od pelenskog osipa. Sad kad znam da je uzrok proljeva laktoza, znam kako postupiti. Pronašla sam načine kako mu pomoći. Korištenje nježnih formula za pranje tijela može pomoći u ublažavanju simptoma.

Rješenje

Koje ste dobre navike usvojili?

Pedijatar mi je savjetovao izbaciti laktozu iz njegove prehrane, ali i bilo koje moguće izvore iritacije kože na njegovoj guzi: neprikladne proizvode za čišćenje kože, preuske pelene ili pelene s nedovoljnom moći upijanja… I najvažnije, na to područje redovito nanosim odgovarajuću kremu koja umiruje kožu te koja je ujedno i dobra mjera prevencije. Pratite ovih 10 savjeta za pelenski osip - kako bi ga se rješili i spriječili njegovo pojavljivanje.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

Ostali članci